Skip to main content

Καλαμάτα: Θέλει πίσω το παιδί της η 24χρονη που το άφησε στα σκουπίδια

Η νεαρή γυναίκα από τη Γεωργία θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή - Πολλά ζευγάρια θέλουν να βοηθήσουν και να υιοθετήσουν το νεογέννητο

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα η νεαρή μητέρα από τη Γεωργία, η οποία το πρωί της περασμένης Τετάρτης, τύλιξε το μωράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη στην Καλαμάτα.

Η νεαρή μητέρα που κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας υποστήριξε, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγες ώρες αργότερα, ότι η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γεωργιανής κοπέλας, Κωνσταντίνο Κρόμπα, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η 24χρονη θέλει πίσω το παιδί της.

«Έχει μετανιώσει για την πράξη της, κλαίει συνεχώς και θέλει πίσω το παιδί της. Πιστεύω ότι πάσχει από κάποιας μορφής κατάθλιψη και ίσως αυτό να την οδήγησε σε αυτό το οποίο έκανε και σίγουρα είναι καταδικαστέο. Ρωτάει συνεχώς για το μωρό της και μας ζητάει να του πάμε διάφορα πράγματα στο νοσοκομείο» λέει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Κρόμπας.

Πολλά ζευγάρια θέλουν να υιοθετήσουν το βρέφος

Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το νεογέννητο αγοράκι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν είναι λίγα τα ζευγάρια εκείνα τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν αλλά και να υιοθετήσουν το βρέφος .

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας .Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.