Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

«Η δική μας διάθεση ήταν με τις μονάδες που έχουμε να υπάρξει και η ατομική πρωτοβουλία», δήλωσε ο βοηθός του Θανάση Σκουρτόπουλου στην Εθνική.

Για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Mundobasket και τις επιλογές των παικτών που στελέχωσαν την τελική δωδεκάδα της «επίσημης αγαπημένης» αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θανάση Σκουρτόπουλου:

Για την απουσία του Κουφού από τη δωδεκάδα: «Ήταν ξεκάθαρο, το έχει πει ο κόουτς εδώ και μέρες. Ο κόουτς είχε συναντηθεί με τον Κώστα στις ΗΠΑ και ο παίκτης ήθελε να έρθει στην Εθνική. Δεν εμφανίστηκε μετά. Πίεσε ο κόουτς, προσπάθησε να προκαλέσει μία επικοινωνία, η οποία δεν ήταν δυνατή. Όταν έγινε η προεπιλογή, τότε υπήρξε μία επικοινωνία από την πλευρά του παίκτη».

Για το χαλασμένο τηλέφωνο με τον Κουφό: «Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να δούμε ποιος ευθύνεται. Εκτιμώ πως θα κάνει καλό ότι ο παίκτης θα αγωνίζεται πλέον στην Ευρώπη, όπως και ο Ντόρσεϊ. Θα έρθουν τα παιδιά και πιο κοντά στο μπάσκετ της Ευρώπης. Νομίζω πως είναι κάτι θετικό για εμάς, αλλά και για την πορεία των παικτών».

Για τον Μάικ Μπράμος: «Αρνήθηκε γιατί είχε ένα θέμα με τα πόδια του. Είπε "ευχαρίστως ναι, αλλά όχι". Δεν ήθελε να ρισκάρει για τα επόμενα ένα - δύο χρόνια. Ήθελε να μπορεί να ξεκουράζεται».

Για το κόψιμο του Ντίνου Μήτογλου και το αν θα ήταν πιο χρήσιμος: «Για να είμαι ειλικρινής, πριν από τα παιχνίδια δεν είπαμε ότι θα έχουν λιγότερο χρόνο οι ψηλοί μας. Αυτό προέκυψε. Ο Ντίνος στα "παράθυρα" ήταν πάρα πολύ καλός και συνεργάσιμος.

Παραμένει ένας βασικός παίκτης για τα επόμενα χρόνια. Αν θα μπορούσε να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο και πάλι μπορώ να πω ότι δεν διαφωνώ. Έχουμε πλήρη εικόνα τι έγινε και τι όχι.

Ίσως θα μπορούσε να είναι στην ομάδα. Από την άλλη, όλα τα παιδιά που έπαιξαν και προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν πήραν το μέγιστο από τη διοργάνωση. Υπάρχει απογοήτευση. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Αν είχαν όλοι άλλη μία ευκαιρία ίσως κάναμε το κάτι παραπάνω, που ενδεχομένως να μην το κάναμε».

Για το συμπέρασμα πως ενώ η Εθνική είχε καλές μονάδες, δεν έγινε καλή ομάδα: «Δεν παίξαμε ομαδικά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν το κάναμε σε βάθος χρόνου. Όταν το κάναμε βγάλαμε απολαυστικές στιγμές. Η δική μας διάθεση ήταν με τις μονάδες που έχουμε να υπάρξει και η ατομική πρωτοβουλία. Αυτό καμία φορά με την πίεση σου γυρνάει μπούμερανγκ. Σίγουρα θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ομαδικοί. Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Αυτό το πάντρεμα δεν έγινε στον βαθμό που θα θέλαμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ