Skip to main content

Καμμένος: Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 - Παρών στο συλλαλητήριο

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει την ευθύνη», τονίζοντας πως θα συνυπόγραφε μια πρόταση μομφής

Αν ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, εγώ πηγαίνω τώρα στο γραφείο του και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σε  συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλάβει την ευθύνη», τονίζοντας πως θα συνυπόγραφε μια πρόταση μομφής προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ο αρχηγός της Ν.Δ. να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο «Μακεδονία» και να μην διαπραγματευτεί τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρήση του όρου Μακεδονία και υπογράμμισε ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία».

«Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω», πρόσθεσε. Την ίδια ώρα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει έστω και την τελευταία στιγμή στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας επιπροσθέτως πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

«Έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική» συμπλήρωσε προσθέτοντας τα στελέχη των ΑΝΕΛ, όπως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα στηρίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές»

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η Έλενα Κουντουρά με πρόδωσε»

O Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την  αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά πως τον πρόδωσε ενώ έστρεψε τα πυρά του και στον υφυπουργό, Βασίλη Κόκκαλη υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ.

Τόνισε ότι η... κεντροαριστερά δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά. «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών... Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω»  είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες  από μεγάλα συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα δώσει το παρών στο προσεχές συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται.

Κλείνοντας, είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δέχονταν, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεών τους. «Κατά καιρούς ο κ. Βούτσης μου είχε επιτεθεί. Είχαμε διαφωνήσει για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις άδειές του. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε, τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις. Ήθελαν να περάσουν απόψεις για τους αρνητές στράτευσης. Δεν τα πέρασα εγώ αυτά».