Skip to main content

Κάλεσμα από τα Ποντιακά Σωματεία στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία - μέλη της απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 14:00 στον Λευκό Πύργο, για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο του ρόλου της και βάσει των αρμοδιοτήτων της, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου της Π.Γ.Δ.Μ.».

«Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια, κόντρα σε όσους επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα. Ως Π.Ο.Π.Σ., διαρκώς αποδεικνύουμε στην πράξη το κεντρικό μας σύνθημα: Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα», επισημαίνει η Π.Ο.Π.Σ..

Και συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε, είναι γνωστοί οι δεσμοί που μας ενώνουν με την συγκεκριμένη Ομοσπονδία, στην διαχρονική, κοινή προσπάθεια για διεκδίκηση των εθνικών δικαίων.

Καλούμε όλα τα σωματεία-μέλη της Π.Ο.Π.Σ. και όλους τους Πόντιους συμπατριώτες μας να δώσουν το βροντερό "παρών" τους, την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 2μ.μ., στον Λευκό Πύργο.

Για να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς ακρότητες, χωρίς σκοπιμότητες. Για να επαναλάβουμε την αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, ότι "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"».