Skip to main content

Κάλεσμα ΕΕ στην Τουρκία για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Κάλεσμα στην Τουρκία να επιταχύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απηύθυνε ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε.
Κάλεσμα στην Τουρκία να επιταχύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την προσπάθειά της για ένταξη στην ΕΕ απηύθυνε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Τουρκία πέρασε ορισμένες εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ανάγκη από μία ισχυρότερη ώθηση σε μία χρονική στιγμή που οι ενταξιακές συνομιλίες θα εισέλθουν σε μία πιο απαιτητική περίοδο», ανέφερε ο κ. Φούλε.

Πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη στην διαπραγματευτική διαδικασία και θα έπρεπε επίσης να βοηθήσει να γίνουν σημαντικά βήματα προς την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε ο επίτροπος.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, ο επίτροπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Βρυξέλλες παραμένουν δεσμευμένες στην ένταξη της Τουρκίας και ότι η προοπτική μίας περισσότερο περιορισμένης προνομιακής συνεργασίας δεν συζητείται.