Skip to main content

Πόλη Μπροστά: Κάποιοι δεν επιθυμούν τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο

Μόλις δύο συνυποψήφιοί της ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της υποψήφιας δημάρχου Παύλου Μελά για ανοιχτό διάλογο παρουσία πολιτών.

Με την κατάθεση του ψηφοδελτίου από την υποψήφια Δήμαρχο Σίσσυ Φραγκοπούλου η «Πόλη Μπροστά» διεκδικεί και επίσημα την ψήφο των δημοτών του Δήμου Παύλου Μελά.

«Με ένα πολυσυλλεκτικό και προοδευτικό ψηφοδέλτιο προχωράμε δυναμικά για την αλλαγή σελίδας στην πόλη μας. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας και να πάμε την Πόλη Μπροστά», υπογράμμισε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας κατάθεσης στο Πρωτοδικείο των Συνδυασμών στις εκλογές της 26ης Μαΐου στον Δήμο Παύλου Μελά η Σίσσυ Φραγκοπούλου διατύπωσε εκ νέου την πρόσκληση προς τους πέντε συνυποψηφίους της για τη διοργάνωση ανοιχτού δημόσιου διαλόγου παρουσία πολιτών με live μετάδοση μέσω του διαδικτύου. Από τις 8 Απριλίου που εστάλη από την «Πόλη Μπροστά» η πρόσκληση στους επικεφαλής όλων των υποψήφιων συνδυασμών για τη διοργάνωση debate μέχρι σήμερα 6 Μαΐου ανταποκρίθηκαν μόνο δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δεληγιάννης (Αλλάζω την Πόλη μου) απάντησε την ίδια ημέρα: «Δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει δημόσια συζήτηση, αρκεί να υπάρχει η συμμετοχή όλων των υποψήφιων Δημάρχων. Επίσης, επιθυμούμε να μας γίνει γνωστή η ατζέντα των θεμάτων και αν ο κάθε υποψήφιος θα βάλει θέματα προς συζήτηση».   

Επίσης, στις 5 Μαΐου ο Μάριος Παλάντζας απάντησε ότι ως "Λαϊκή Συσπείρωση" αποδέχεται την πρόσκληση για δημόσια συζήτηση (debate) ή έναν κύκλο δημόσιων συζητήσεων. «Μια τέτοια κίνηση είναι προς θετική κατεύθυνση καθώς προβάλλει δημόσια στο μέτρο της ίσης προβολής όλες τις πολιτικές παρατάξεις και τις θέσεις τους», τόνισε. 

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι προφανώς για δικούς τους λόγους μάλλον δεν επιθυμούν τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν μία απάντηση έστω και αρνητική. Αντί για αυτό αρκετοί των υποψηφίων συμβούλων τους εξαπολύουν κατηγορίες με όχι και τόσο κόσμιους χαρακτηρισμούς ο ένας προς τον άλλο. Εμείς ως υπέρμαχοι του ανοιχτού διαλόγου και χωρίς να έχουμε κάτι να κρύψουμε είμαστε ακόμα σε αναμονή μίας απάντησης, θετικής ή αρνητικής. Μόνο με το διάλογο λύνονται τα προβλήματα, με ανοιχτές συζητήσεις και δουλειά θα πάμε την ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ», επισήμανε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.