Skip to main content

Κάλεσμα για αγώνα έκανε στη βάση της Ν.Δ. ο Καραμανλής

Ακατανόητη η στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό και στη θέμα του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, είπε ο πρωθυπουργός.

Να παλέψουν για τη νίκη με πάθος με ψυχή και με πίστη κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, τη γενέτειρα της οικογένειας του και του Κωνταντίνου Καραμανλή, που οραματίστηκε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως είπε στην ομιλία του.
Για πρώτη φορά ο Κ. Καραμανλής , μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος, που γέμισε την πλατεία και τους γύρω δρόμους, επιχείρησε μία ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, από τα εθνικά και ενεργειακά θέματα μέχρι την οικονομία και το ντιμπέιτ.

Για αγωγό- σκοπιανό
Ακατανόητη και περίεργη χαρακτήρισε την τοποθέτηση Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ότι ο αυτός υπηρετεί δήθεν τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς, άποψη που κατά τον κ. Καραμανλή "πλήττει τα συμφέροντα του τόπου".
Κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει τα μισόλογα που λέει τελευταία σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και απηύθυνε μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στους εθνικιστές τους.
Για την Οικονομία
"Κανένας να μη λείψει από τον αγώνα αυτό. Κανένας να μη λείψει από τις εκλογές. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Η νίκη εξαρτάται από εμάς. Η νίκη είναι ζήτημα πίστης και ψυχής είναι στα χέρια μας", τόνισε ο Κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να κάνει την Ελλάδα "Δανία του νότου" αλλά αγνοεί προφανώς ακόμη και τα στοιχειώδη, διότι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνα της Δανίας. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεν λέει όμως τίποτα συγκεκριμένο. Εμείς δεσμευόμαστε ότι από το 2011 η ελληνική οικονομία θα έχει τραβήξει το δρόμο της σίγουρης, της ασφαλούς, της στέρεης ανάπτυξης", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι δεν έχει την τόλμη να αποκαλύψει τα σκληρά μέτρα τα οποία θα έπαιρνε εάν γινόταν κυβέρνηση. "Δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Το μόνο που υπονοεί το δήθεν σχέδιό του είναι ο ανεξέλεγκτος δανεισμός και στη συνέχεια η δραματική αύξηση των φόρων που θα καταστεί αναπόφευκτη. Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει ο τόπος", είπε. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία, είπε, παραμένει σταθερά στο δρόμο της ευθύνης.

"Προσωπικά αισθάνομαι βαρύ το χρέος απέναντι στο παρόν και στο αύριο της πατρίδας μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Η σκέψη μου και η έγνοια μου το μόνο μέλημά μου είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες. Είναι το εθνικό συμφέρον. Αυτό έκανα σε ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου αυτό κάνω και τώρα αυτό θα κάνω πάντα".
 
 

Business Story
Off