Skip to main content

Κάλεσμα για κλειστά καταστήματα στη Λάρισα

Να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους την προσεχή Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξε το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλούν τους επαγγελματοβιοτέχ
Να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους την προσεχή Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξε το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλούν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της περιοχής τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των ΕΒΕ Λάρισας.

Τα μέλη της συντονιστικής τονίζουν ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου μπορεί και πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση μιας ισχυρής πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ενός οργάνου που προχωράει τον επόμενο μήνα στην πανελλαδική του συνδιάσκεψη, ώστε να γίνει όργανο συσπείρωσης και πάλης του κλάδου. Οι ίδιοι θεωρούν ότι εκφράζουν τα συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό που παλεύουν καθημερινά με τις οικογένειές τους για ένα μεροκάματο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Έχουν εκπονήσει, δε, πλαίσιο δράσης με αιτήματα που αφορούν στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, το ωράριο, την επαγγελματική στέγη – χωροθέτηση, καθώς και το χρηματοδοτικό, την παιδεία, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα. Ήδη, αρκετοί καταστηματάρχες της Λάρισας έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του κλεισίματος της αγοράς την ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αλλά κυρίως εκείνης της ΓΣΕΕ στα τέλη Φεβρουαρίου.