Skip to main content

Κάλεσμα για μπλόκο των μέτρων από ΣΥΡΙΖΑ

«Τα μέτρα που αιφνιδιαστικά εξήγγειλε η κυβέρνηση πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω»,υπογράμμισε σε σημερινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας .
«Τα μέτρα που αιφνιδιαστικά εξήγγειλε η κυβέρνηση πάνε την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω», υπογράμμισε σε σημερινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι τα μετρα αυτά «διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν το ασφαλιστικό, κάνουν αναδιανομή προς όφελος των πλουσίων, κερδίζουν μέρα με τη μέρα την υποστήριξη των πιο οπισθοδρομικών πολιτικών και οικονομικών κύκλων».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι τα μέτρα, εκτός από κοινωνικά άδικα, είναι και αναποτελεσματικά και εκτίμησε ότι δεν θα μειώσουν τα ελλείμματα, ούτε τα χρέη και επεσήμανε: «Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι μέτρο που παρατείνει τη ζωή των ασφαλιστικών ταμείων μόνο για λίγους μήνες. Η δε προτροπή για εκποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων επιστρέφεται στον κ. Παπακωνσταντίνου ως απαράδεκτη. Το πάγωμα μισθών και η περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο είναι μέτρο απολύτως αναποτελεσματικό και άδικο. Στέλνει μήνυμα και στον ιδιωτικό τομέα για γενικευμένο πάγωμα μισθών. Στραγγαλίζει την ήδη πιεσμένη αγορά, η οποία ασφυκτιά».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «η μείωση του αριθμού και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, θα οδηγήσει στη περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου τομέα και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα θα εργαστεί για να οικοδομηθεί ένα ευρύ κίνημα αντίστασης και κάλεσε τους εργαζόμενους «να μπλοκάρουν τα μέτρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ». Επίσης κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει το βήμα και να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα.