Skip to main content

Κάλεσμα για περιπολίες με πλάβες στο Δέλτα Έβρου λόγω μεταναστών(φωτο)

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Facebook από μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, αποτυπώνεται η κινητικότητα που υπάρχει στο νότιο μέρος του Έβρου

Και οι καλυβιέρηδες με πλάβες, δηλαδή ποταμόβαρκες, τίθενται σε επιφυλακή στο Δέλτα του Έβρου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νεραϊδότοπου για την αποτροπή εισόδου στη χώρα μεταναστών από την Τουρκία.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Facebook από μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, αποτυπώνεται η κινητικότητα που υπάρχει στο νότιο μέρος του Έβρου όπου, όπως καταγγέλλεται, «οι Τούρκοι διακινητές έναντι αμοιβής κατεβάζουν... φορτία με ανθρωπους από κάθε μέρος της γης, για την γη της επαγγελίας, τη χώρα μας!».

Τα μέλη του συλλόγου καλούν σε περιπολίες με πλάβες στον ποταμό για «να αποφευχθούν μαζικές αφιξεις λαθρομεταναστών από την τουρκική πλευρά όπου συνωστίζονται αντιλαμβανόμενοι ότι ο νότιος Έβρος είναι προσπελάσιμος».

«Συνδράμουμε στις ελληνικες Αρχές που επιχειρούν με κάθε μέσο γιατί ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε την περιοχή αφού κινούμαστε εκεί νυχθημερόν. Η πατριδα επιτάσσει την συμβολή όλων.
Να προηγηθεί επικοινωνία ώστε να καθοριστούν βάρδιες ετοιμότητας σε όλο το 24ωρο», αναφέρουν ακόμη στο μήνυμά τους, που κοινοποιείται μέσω Facebook.