Skip to main content

Κάλεσμα προς τους Θεσσαλονικείς να τρέξουν χωρίς τερματισμό

Τα έσοδα του αγώνα θα πάνε στην ενίσχυση των συλλόγων «Αλέξανδρος Συμμεωνίδης, Φίλοι του Νοσοκομείου Θεαγένειο» και «Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης».

Τον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, που θα γίνει στις 21 - 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν οι διοργανωτές και οι σύλλογοι στους οποίους θα πάνε τα έσοδα, σε συνέντευξη Τύπου στο Makedonia Palace που είναι κύριος χορηγός του αγώνα.

Τα έσοδα του αγώνα που θα προκύψουν από τα χιλιόμετρα που θα καλύψουν οι δρομείς, θα πάνε στην ενίσχυση των συλλόγων «Αλέξανδρος Συμμεωνίδης, Φίλοι του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο» και «Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης», ενώ θα διατεθούν και για τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του «Ολοι μαζί μπορούμε».

Στην παρουσίαση του αγώνα, οι ομιλητές αλλά και ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο προπονητής του Αρη Παναγιώτης Γιαννάκης και ο ηθοποιός – σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης που είναι πρεσβευτές του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό, κάλεσαν όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό και παράλληλα με την προσωπική άσκηση, να προσφέρουν χρήματα για καλό σκοπό. Την παρουσίαση έκανε ο εκπρόσωπος του διοργανωτή ΕΡΜΗ 1877 Γιάννης Νικολάου.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, εξήγησε γιατί ανέλαβε το ρόλο του πρεσβευτή: «Συμμετέχω για δεύτερη χρονιά στο «Τρέξε χωρίς τερματισμό», η περσινή εμπειρία ήταν μοναδική, ξεχωριστή για μένα, μπορεί να έγινε μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, αλλά το έκανα γιατί είπα ότι θέλω να στηρίξω αυτή την υπέροχη  προσπάθεια, να στηρίξω την πόλη του τη Θεσσαλονίκη, εδώ όπου μεγάλωσα και σπούδασα, την πόλη που έβαλα τις βάσεις για να έρθουν οι Ολυμπιακές, Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Θέλω να βοηθάω την πόλη μου απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, απ’ όποιο σημείο της γης κι αν είμαι.

Αυτός ο υπερμαραθώνιος είναι κάτι που πρέπει να μαγνητίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας γιατί επί 50 ώρες μπορείς να έρθεις και να τρέξεις, να περπατήσεις, να κάνεις μια βόλτα με τα μωρά σου. Αποφεύγεις το άγχος του “πρέπει να τρέξω”, “να πιάσω ένα όριο”, εδώ μετράει η συμμετοχή και η σκέψη που με τον τρόπο σου μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους δύο συλλόγων, που χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Το πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι το κομμάτι της συμμετοχής. Πρέπει όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να συμμετέχουμε γιατί όσοι περισσότεροι το κάνουμε, τόσο πιο σημαντικό και πιο ελπιδοφόρο θα είναι το μήνυμα που στείλουμε. Είναι χαρά μου που για δεύτερη χρονιά είμαι ο Πρεσβευτής των Αγώνων, θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, κινητοποιώντας την εθνική ομάδα γυμναστικής, φίλους από την Αθήνα, τις Σέρρες, την Πέλλα και άλλες πόλεις, θα τρέξω όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορώ γιατί απλά το θέλω και μπορώ να το κάνω μέσα από την καρδιά μου. Σας περιμένουμε όλους με χαρά».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο από την Οδυσσό της Ουκρανίας: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου στο «Τρέξε χωρίς τερματισμό», όχι απλά να παρουσιάσω την εκδήλωση, αλλά να έρθω, να τρέξω, να συμμετέχω και να το ζήσω όλο αυτό από κοντά. Ανυπομονώ πραγματικά για τη φετινή διοργάνωση, νιώθω και βλέπω ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο. Θα σας δω σε λίγες μέρες από κοντά, σ’ ένα άκρως συναρπαστικό τριήμερο στην καρδιά της Μακεδονίας».

 Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είπε: «Το μήνυμα του συγκεκριμένου αγώνα είναι πολύ μεγάλο, έτσι τολμώ να πω ότι η κίνηση που έγινε φέτος να βγει από τα στενά όρια της ΔΕΘ και να έρθει στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έπρεπε να γίνει για να μπορέσει να πάρει τις διαστάσεις που όφειλε να πάρει το «Τρέξε χωρίς τερματισμό». Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, έχουν αποδείξει ότι είναι κοντά στον αθλητισμό, η Θεσσαλονίκη διψάει για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πόσο μάλλον όταν αποδεδειγμένα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια ανάγκη από τέτοιου είδους αγώνες και για μας τους ίδιους, αλλά και για να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά όλα τα καλά στοιχεία που έχει μια τέτοια εκδήλωση αθλητισμού, συμμετοχής, αλληλεγγύης και προσφοράς. Από εδώ και στο εξής ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είμαστε αρωγοί τέτοιων προσπαθειών και θα τις ενισχύουμε όσο μπορούμε.

Πραγματικά πρέπει να περάσει στον κόσμο, ότι το «Τρέξε χωρίς τερματισμό» και ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας του, είναι κάτι αληθινό, κάτι πρωτοποριακό, που αξίζει την στήριξη όλων μας».

Ο Γιώργος Δημαρέλος, αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, τόνισε: «Για το Δήμο Θεσσαλονίκης είναι στρατηγική επιλογή να στηρίζει δύο ειδών αθλητικές διοργανώσεις, όχι ότι δε θα στηρίζει τις υπόλοιπες, αλλά είναι επιλογή μας να στηρίζουμε διοργανώσεις, οι οποίες έχουν τον στίβο ως κύριο χαρακτηριστικό και στη συνέχεια τα ναυταθλητικά σπορ. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα στάδιο, το Καυτανζόγλειο, το οποίο καλώς ή κακώς από εδώ και πέρα θα έχει προβλήματα στην “επιβίωσή του”, πρέπει να βρούμε τον τρόπο, αν και δεν είναι δική μας ευθύνη ή ιδιοκτησία, να μπορέσει αυτό το Στάδιο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ολόκληρης της πόλης, επομένως έχουν την ανάγκη να στηρίξουμε τέτοιες διοργανώσεις, όπως το «Τρέξε χωρίς τερματισμό» και να πιέσουμε για να έρθουν μεγαλύτερες διοργανώσεις και αγώνες στην πόλη μας. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη είναι εδώ, έτοιμη να αναλάβει κάθε διοργάνωση, υπολογίζοντας στην στήριξη του Δήμου μέχρι εκεί που δεν πάει!

Ως Δήμος Θεσσαλονίκης βοηθήσαμε πολύ στο να μεγαλώσει αυτός ο αγώνας και να γίνει ακόμη μεγαλύτερος με τη μετακίνησή του από τη ΔΕΘ στη Νέα Παραλία, θέλουμε πάρα πολύ σιγά σιγά να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα, ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει κέντρο διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων».

Η Μαριάννα Παπαδοπούλου-Χατζάκου, μέλος Δ.Σ. ΜΕΒΓΑΛ που είναι Μεγάλος Χορηγός επισήμανε: «Η ΜΕΒΓΑΛ ανέκαθεν ήταν δίπλα σε ευπαθείς ομάδες, παιδικούς συλλόγους και στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την προσφορά. Αυτές τις δύσκολες εποχές αποκτούν μεγαλύτερο αντίκτυπο και είναι περισσότερο αναγκαίο. Ως εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε και στηρίζουμε το «Τρέξε χωρίς τερματισμό», άλλωστε έχουμε αποφασίσει να κατέβουμε με μια μεγάλη ομάδα για να δείξουμε και στην πράξη την στήριξη μας.

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μια εταιρεία που εδώ και 67 χρόνια έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Θεσσαλονικέων, μια εταιρεία που θέλει να περάσει σε κάθε κοινωνικό στρώμα αυτής της πόλης το μήνυμα της αλληλεγγύης. Παράλληλα ευελπιστούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, που τόσο πολύ ανάγκη το έχουμε ως κάτοικοί της».

Η Έλενα Γούση, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης» αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον «ΕΡΜΗ 1877» για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση αυτού του ιδιαίτερου και μοναδικού αγώνα και όσους στέκονται αρωγοί και χορηγοί στηρίζοντας το «Τρέξε χωρίς τερματισμό». «Οι φίλοι της Μέριμνας», είναι ένα καθαρά φιλανθρωπικό σωματείο, που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2002 και δέκα χρόνια αργότερα ήρθε και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2013 όταν και άρχισε να λειτουργεί το συμβουλευτικό κέντρο Θεσσαλονίκης, καθημερινά δέχονται ψυχολογική υποστήριξη δεκάδες παιδιά, έφηβοι και οικογένειες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια απειλητική ασθένεια ή την απώλεια κάποιου συγγενικού τους προσώπου.

Ο «ΕΡΜΗΣ 1877» έρχεται με το «Τρέξε χωρίς τερματισμό», σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν μεγάλες χορηγίες και καμία κρατική επιχορήγηση, να στηρίξει την προσπάθεια μας και να συνεχίσουμε από την πλευρά μας να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Ο κόσμος της πόλης πρέπει να αγκαλιάσει τον αγώνα, να έρθει να καταγράψει πολλά χιλιόμετρα και να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία και προηγούμενο».

Η Καίτη Κοντοπούλου, εκπρόσωπος του συλλόγου «Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Φίλοι του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου», επισήμανε: «Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συνδράμει στο έργο που συντελείται στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και να είναι δίπλα στους ασθενείς του. Οι κύριοι άξονες δράσης μας είναι η επιμόρφωση, η ενημέρωση, η κοινωνική και πολιτιστική ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο.  

Από την πρώτη του χρονιά το 2014 αγκαλιάσαμε το «Τρέξε χωρίς τερματισμό», γιατί θεωρούμε έναν αγώνα που είναι στα μέτρα μας. Τον αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι ένας αγώνας διαφορετικός, πολύ ζεστός και βατός για όλους. Μπορούμε να περπατήσουμε, να τρέξουμε, απλά να συμμετέχουμε και να προσφέρουμε. Η συγκίνησή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί βλέπουμε ανθρώπους, όπως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, να είναι δίπλα μας και να στηρίζει τον φετινό αγώνα, που για μας είναι ο δικός μας αγώνας. Σας θέλουμε όλους εκεί...».

Ο Απόστολος Μητιντζής, Πρόεδρος Καυτανζόγλειου Σταδίου, είπε: «Η διοίκηση και οι άνθρωποί του Καυτανζογλείου Σταδίου στηρίζουμε με το δικό μας τρόπο, υλικοτεχνικά και όχι μόνο τη φετινή διοργάνωση του «Τρέξε χωρίς τερματισμό», είμαστε δίπλα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς αυτή είναι η φιλοσοφία και ο στόχος της νέας διοίκησης του Σταδίου, που θέλει να το κάνει πιο προσιτό και πιο προσβάσιμο σ’ όλους τους αθλητές και κατοίκους Θεσσαλονικείς. Το όραμα μας για το που θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε το Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι παράλληλο και άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη και τις αθλητικές δραστηριότητές της. Είναι μια νέα αρχή για να μας, το πρώτο βήμα να δείξουμε όυι μπορούμε ως πόλη και ως Στάδιο να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις».

Τρέξε χωρίς τερματισμό

Το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό αρχίζει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 και τελειώνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Οι δρομείς μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από το Λευκό Πύργο ως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στη σελίδα trexe.gr και nofinishrun.org, ενώ πληροφορίες αλλά και εγγραφές μπορούν να γίνουν στο γυάλινο Περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους από 14:30 ως 20:30. Η εγγραφή κοστίζει 5 ευρώ το άτομο, ενώ τα παιδιά έως 6 ετών συμμετέχουν δωρεάν. Τα παιδιά από 7 έως και 12 πληρώνουν 2 ευρώ.

Το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό της Θεσσαλονίκης διεξάγεται με την οργανωτική ευθύνη του συλλόγου ΕΡΜΗΣ 1877 και της ΔΕΘ που από το 2014 ξεκίνησαν μαζί αυτήν την όμορφη προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς, έχοντας τη μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών επώνυμων και ανώνυμων χορηγών και υποστηρικτών.