Skip to main content

Κάλεσμα συνεργασίας από Φραγκοπούλου για τον Δήμο Παύλου Μελά

Η υποψήφια δήμαρχος μίλησε για την παραχώρηση των δύο μεγάλων στρατοπέδων της περιοχής, το πρόβλημα στη σχολική στέγη και για την Καθαριότητα.

Κάλεσμα συνεργασίας προκειμένου να πάει μπροστά ο δήμος Παύλου Μελά έστειλε η υποψήφια δήμαρχος Σίσσυ Φραγκοπούλου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους, τόσο η Σίσσυ Φραγκοπούλου, όσο και τα στελέχη της παράταξης «Προοδευτικής Συμμαχίας για τον Δήμο Παύλου Μελά», Γιώργος Στολτίδης, Αλέξης Παπαδόπουλος (από την παράταξη «Κοινωνική Συνένωση»), Τάσος Σταμπουλής, Ιάκωβος Αβραμίδης(από την παράταξη «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»), Έλενα Ορφανίδου και Νίκος Παυλίδης(από τη διοικούσα παράταξη «Ευ Πόλις»), αναφέρθηκαν στο όραμά τους για την επόμενη μέρα στον δήμο Παύλου Μελά.

Τα μέλη της παράταξης ξεκαθάρισαν ότι κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και πως δεν έχουν χρίσμα από κόμμα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «δεν έχουν αντίρρηση να υπάρξει στήριξη από κάποιο κόμμα».  

Δίνοντας το στίγμα της «Προοδευτικής Συμμαχίας για τον Δήμο Παύλου Μελά», η οποία αποτελεί τη σύμπραξη εννέα εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων από τέσσερις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, η κ. Φραγκοπούλου μίλησε για την παραχώρηση και διαχείριση των δύο μεγάλων στρατοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή, για το πρόβλημα στη σχολική στέγη κυρίως σε Ευκαρπία και Πολίχνη, ενώ έδωσε έμφαση και στον τομέα της Καθαριότητας με τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου.

Τα δύο στρατόπεδα του δήμου Παύλου Μελά

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι διεκδικούμε την παραχώρηση και διαχείριση των δύο μεγάλων στρατοπέδων, του στρατοπέδου Παύλου Μελά έκτασης 330 στρεμμάτων και του στρατοπέδου Καρατάσιου έκτασης 680 στρεμμάτων.

Η κ. Φραγκοπούλου σημείωσε ότι αν και η παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά, ολοκληρώθηκε  το 2017, στο τέλος του 2018 είμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο, καθώς δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες ανταλλαγής των 83 κατοικιών με το στρατόπεδο.

«Οι διαδικασίες στο μελετητικό κομμάτι για την αξιοποίηση του στρατοπέδου σημειώνουν σημαντική καθυστέρηση. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής για τον δήμο αλλά και συνολικά τη Θεσσαλονίκη. Το στοίχημα είναι να είναι ένα έργο βιώσιμο και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας τους πολίτες», τόνισε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί αγώνας με πειστικές, εφικτές και βιώσιμες λύσεις για να παραχωρηθεί στον δήμο Παύλου Μελά το στρατόπεδο Καρατάσιου και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν για υπάρξει πολιτική λύση και να παραχωρηθεί στον δήμο η έκταση των 16 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου ΑΓΝΟ. Προτεραιότητα είναι και η επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των καταπατημένων εκτάσεων του Δήμου.  

Αναφερόμενη στον τομέα της Καθαριότητας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Δήμος Παύλου Μελά, όπου λειτουργεί ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, εντάσσεται στην περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία ενός περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου με πρωτοβουλία του Δήμου μπορεί να συμβάλλει στην αναβάθμισή της περιοχής, τόνισε.         

Για τις Συγκοινωνίες και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη όπως ανέφεραν τα μέλη της «Προοδευτικής Συμμαχίας για τον Δήμο Παύλου Μελά», η ουσιαστική ενοποίηση των τριών δημοτικών ενοτήτων (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία) θα βοηθήσει στην πρόοδο και στην εξωστρέφεια του Δήμου Παύλου Μελά.

Οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του ενιαίου μεγάλου Δήμου δεν υπάρχει ενιαίο δίκτυο μεταφορών που να εξυπηρετεί ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου να αλλάζουν δύο και τρία μέσα μαζικής μεταφοράς. «Ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να λειτουργήσει ενδοδημοτική συγκοινωνία. Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου ενόψει των εργασιών κατασκευής του Μετρό στον Δήμο και τη διεκδίκηση της επέκτασης το συντομότερο δυνατό προς την Ευκαρπία και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου», υπογράμμισε η Σίσσυ Φραγκοπούλου.

Κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη.

Η δημιουργία και ανάπτυξη δομών-υπηρεσιών-δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας και η συνεισφορά στον συνάνθρωπο αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Παύλου Μελά και συγκεκριμένα ο πρώην Δήμος Πολίχνης ήταν από τους πρώτους που θεσμοθέτησε τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου πριν τη θεσμοθέτησή τους από την κεντρική κυβέρνηση. Σημαντικό ζήτημα είναι και η δημιουργία Παιδικών Σταθμών ειδικά στις περιοχές που προσελκύουν νέα ζευγάρια, όπως είναι η Ευκαρπία και τα Μετέωρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευκαρπία λειτουργεί σήμερα μόνο ένας παιδικός σταθμός,

Υγεία και την Παιδεία

Η εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, κρίνεται απαραίτητη για τους πολίτες του Δήμου. Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στις περιοχές που παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις υποδομών, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Πολιτισμός και Αθλητισμός

Ο Δήμος Παύλου Μελά μπορεί να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς ολόκληρης της Θεσσαλονίκης καθώς έχει το πλεονέκτημα να φιλοξενεί δύο τμήματα της  Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το τμήμα Εικαστικών και το τμήμα Κινηματογράφου, καθώς και τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. «Η Μονή Λαζαριστών και οι Βυζαντινοί Νερόμυλοι μαζί με τα Ανοικτά Θέατρα της Ευκαρπίας και της Πολίχνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Τσακίρης, το Δημοτικό Ωδείο, οι Βιβλιοθήκες και οι Δομές της  Ίριδας  φιλοδοξούμε να αποτελέσουν πόλο έλξης», τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος.