Skip to main content

Κάλεσμα ΣΜΕΘ για διαμαρτυρία στο μνημείο του Λαμπράκη

Παράλληλα το ΣΜΕΘ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται η σχετική προσφυγή στη συμβολή της Αγ. Σοφίας με Εγνατία.

Κινητοποίηση στο μνημείο Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου), στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει την Τετάρτη, το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ. για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του παραρτήματος της ΟΕΦΕ.

Η κινητοποίηση λαμβάνει χώρα με αφορμή την εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής της ΟΕΦΕ, η οποία ζητά «ακύρωση των διατάξεων με τις οποίες το ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο καθορίζεται στα 6,70 ευρώ μικτά».

«Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους με ωρομίσθιο 3,5 ευρώ μικτά», σημειώνει το ΣΜΕΘ.

Παράλληλα το ΣΜΕΘ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Μαρτίου, ημέρα που εκδικάζεται η σχετική προσφυγή, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία.

«Ο μοναδικός δρόμος για να νικήσουμε περνάει μέσα από την αντίσταση, τη μαχητική κινητοποίησή μας και το δυνάμωμα και ρίζωμα τους σωματείου στους χώρους δουλειάς. Σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης που θα κορυφωθεί με απεργιακή συγκέντρωση στις 19/3, μέρα εκδίκασης της προσφυγής. Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις, να  διαδώσουν με κάθε τρόπο και σε κάθε φροντιστήριο το κάλεσμα αγώνα του Σωματείου», αναφέρει το Σωματείο.