Skip to main content

Κάλεσμα στήριξης της Λαϊκής Συσπείρωσης από Αβραμόπουλο-Ζαριανόπουλο

Οι δύο υποψήφιοι τόνισαν ότι «ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών είναι δεδομένος», ενώ εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για τις δημοσκοπήσεις

Μήνυμα για στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης απεύθυναν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους οι δύο υποψήφιοι τόνισαν ότι «ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών είναι δεδομένος», ενώ εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί η προσπάθειά του στο δρόμο προς τις εκλογές. Συγκεκριμένα, προτεραιότητές του είναι, όπως ανέφερε, είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, όπως οι χαμηλοί μισθοί, οι εργασιακές σχέσεις και η φτώχεια, η έλλειψη σε έργα και υποδομές, η σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή καθώς και στα Βαλκάνια καθώς και τα θέματα ανάπτυξης, όπου ο δρόμος που ακολουθείται σήμερα έχει στο επίκεντρό της συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Η άποψή μας είναι ότι Ε.Ε., κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλα αυτά δεν χωρίζονται με σινικά τείχη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνει, η κυβέρνηση υλοποιεί και η Τοπική Διοίκηση εξειδικεύει. Από αυτή την άποψη ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών είναι δεδομένος», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα σημείωσε ότι «απολαμβάνει ευρεία στήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι εταίρος του ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ του τουριστική κεφαλαίοθυ και έχει αρμονική σχέση με την κυβέρνηση και τη διοίκηση του δήμου».

Ξεκαθάρισε ότι για την Λαϊκή Συσπείρωση δεν υπάρχουν εκλογικοί στόχοι σε ποσοστά. Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για εγγύηση για το σταθερό και μαχητικό τρόπο που θα στηριχθούν τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. «Δεν μπαίνουμε σε αλισβερίσια, αυτός που θα μας στηρίξει, δεν θα παζαρευτεί στον δεύτερο γύρο, σε συμμαχίες κάτω από το τραπέζι», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο στην πρώτη γραμμή του ψηφοδελτίου θα είναι εργάτες, επιστήμονες, αγωνιστές, υπάλληλοι κ.α.

Σκληρή κριτική Ζαριανόπουλου στη διοίκηση Μπουτάρης

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Τόνισε ότι τα προβλήματα του λαού είναι ενιαία και δεν πρέπει να εστιάζονται στα ζητήματα της καθημερινότητας. Μιλώντας με δημοσιογράφους έκανε λόγο για ανύπαρκτη καθαριότητα, για άσχημη κατάσταση των γειτονιών και για προσπάθειες να οδηγηθούν υπηρεσίες του δήμου στα χέρια ιδιωτών με μπροστάρη τον Γιάννη Μπουτάρη.

«Διάφορες παρατάξεις έρχονται να τον κληρονομήσουν την πολιτική Μπουτάρη και η ΝΔ με τον Νίκο Ταχιάο και ο Ορφανός και η Νοτοπούλου. Αντιμάχονται ποιος θα είναι ο καλύτερος κληρονόμος», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή σε αυτή την κατάσταση. «Δεν απευθυνόμαστε κοινωνικά και ταξικά σε όσους έχουν ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η πόλη. Δεν απευθυνόμαστε στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, γιατί αυτοί μιλούν με τους Αμερικανούς. Εμείς απευθυνόμαστε στα θύματα αυτής της πολιτικής, ανεξάρτητα τη ψήφισαν», τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Εκτίμησε ότι οι υποψήφιοι θα βρουν τις συμμαχίες για να συνεχίσουν αυτή την πολιτική. «Θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν το ντροπιαστικό που ξεστόμισε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης, τέρμα το τζάμπα, τέρμα το δωρεάν. Τέρμα η δωρεάν στάθμευση, η υγεία, ο αθλητισμός, η συγκοινωνία και χθες ο Γιάννης Μπουτάρης επέμεινε και στο τέρμα και η δωρεάν Παιδεία», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε λόγο για μύθευμα της ανοιχτής πόλης, το οποίο δεν ισχύει για τις γειτονιές της Τούμπας, για τον Βαρδάρη.

Ερωτηθείς σχετικά για τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων, εξέφρασε τις υποψίες του ότι πολλές από τις υποψηφιότητες έχουν την ίδια ρίζα, το ίδιο κόμμα. «Το κριτήριο είναι ποια πολιτική υποστηρίζουν και τι έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν. Μπορεί να εκλεγούν διάφορες παρατάξεις και να αρχίζουν διάφορα παζάρια για το πως θα διαμορφωθούν οι πλειοψηφίες. Εδώ είναι το πρόβλημα», τόνισε.