Skip to main content

Τα είπε με Άδωνι η Σοφία Τουντούρη- «Οι νέοι δεν είναι απολιτίκ» (vid)

Καλεσμένη του αντιπροέδρου της ΝΔ ήταν η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα

«Οι νέοι δεν είναι απολιτίκ. Είναι θυμωμένοι και πληγωμένοι γιατί βιώνουν τις συνέπειες  της κρίσης στην πιο δημιουργική τους φάση», τόνισε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» Σοφία Τουντούρη, καλεσμένη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη διαδικτυακή του εκπομπή.

Η Σοφία Τουντούρη - δημοσιογράφος και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα - επισήμανε ότι, καθημερινά επισκέπτεται όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και συζητά με τους κατοίκους. «Πρωταρχικό μέλημα είναι η ανάσχεση του brain drain με την ενίσχυση της καινοτομίας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την επανένταξη των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας μέσα από την αξιοποίηση πόρων από την Ε.Ε. και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος …» και την ανάπτυξη που θα επιτρέψει «τον επαναπατρισμό νέων ανθρώπων που έφυγαν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον εκτός συνόρων».

Σημείωσε ακόμα, ότι η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα καταδεικνύει το βάρος που δίνει η «Αλληλεγγύη», στην εκπροσώπηση των νέων, του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και στη δυνατότητα που δίδεται με αυτόν τον τρόπο ώστε «να έχει ρόλο στη λήψη των αποφάσεων».

Ερωτηθείσα από τον κ. Γεωργιάδη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι «η Συμφωνία είναι κακή και δεν διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα» - τονίζοντας στο σημείο αυτό τη δυναμική φωνή διαμαρτυρίας που εξαρχής ύψωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατά της ίδιας της Συμφωνίας, επισημαίνοντας από πολύ νωρίς τον «ασκό του Αιόλου» που, αυτή, θα άνοιγε- και σημείωσε ότι «η συμφωνία των Πρεσπών προβληματίζει όλους τους Μακεδόνες».