Skip to main content

Καλφακάκου: Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία όσοι διαδηλώνουν κάθε μέρα

Σήμερα ο κίνδυνος στην πόλη μας δεν είναι να γυρίσουμε στην εποχή του Ψωμιάδη, αλλά στην εποχή του Γκοτζαμάνη, δήλωσε η επικεφαλής της Ανοιοχτής Πόλης

Να μην γίνουμε μάρτυρες κατάλυσης της Δημοκρατίας ζήτησε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώνονται στην πόλη το τελευταίο διάστημα.

«Σήμερα ο κίνδυνος στην πόλη μας δεν είναι να γυρίσουμε στην εποχή του Ψωμιάδη, αλλά στην εποχή του Γκοτζαμάνη», υπογράμμισε η κ. Καλφακάκου, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως σημείωσε, «στοχοποιείται κάθε διαφορετική άποψη, κάθε διαφορετική συμπεριφορά, σεξουαλική προτίμηση, τρόπος ντυσίματος, χώρα καταγωγής».

«Οι  1000 που βγαίνουν κάθε μέρα φωνάζοντας, "αυτή η πόλη μας ανήκει" και «"στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια" είναι αυτοί που χτυπάνε όσους επιλέγουν να πάνε σε μια πολιτική εκδήλωση, ρίχνουν στη θάλασσα όσους κρατούν σημαιάκια του Pride, κυνηγούν μετανάστες. Είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, είναι επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα», σημείωσε.

Η κ. Καλφακάκου έκανε έκκληση στους δημοκρατικούς ανθρώπους, που είναι ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών και με την πολιτική της κυβέρνησης, να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία. «Για να μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να πετάμε ο ένας τον άλλον στη θάλασσα», τόνισε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν είναι μαγκιά 10-15 ή 500  να επιτίθενται σε έναν».