Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟΔΟΣΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Η συνεργασία προεκλογικά μπορεί να είναι μόνο με μια κοινή κάθοδο, τόνισε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης για τη συνεργασία με την Πρωτοβουλία.

«Είμαστε ακόμη στο "λογοδόσιμο". Υπάρχει μια προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο δημοκρατικό και αντιφασιστικό μέτωπο, καθώς βλέπουμε έξαρση ακραίων εθνικιστικών απόψεων στην πόλη» δήλωσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, αναφερόμενη σε συνεργασία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κ.Καλφακάκου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", σχολίασε τη στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς το πρόσωπο του κ.Μπουτάρη και στάθηκε στην επόμενη μέρα: πώς μπορούν να προχωρήσουν οι δύο παρατάξεις με στόχο τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η συνεργασία προεκλογικά μπορεί να είναι μόνο με μια κοινή κάθοδο. Να κατεβούμε σε κοινή κάθοδο οι δύο παρατάξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί η "Ανοιχτή Πόλη". Θα βγει ένα κοινό πρόγραμμα για την κάθοδο στις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης, σε ό,τι αφορά αυτή τη συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη, η κ.Καλφακάκου είπε πως οι όποιες αντιρρήσεις αφορούν τις απόψεις για "χωριστή κάθοδο στις εκλογές και συνεργασία αμέσως μετά τις κάλπες".

Η κ.Καλφακάκου υποστήριξε πως η παράταξη της συμφωνεί σε κάποια θέματα με τον κ.Μπουτάρη όπως είναι τα ζητήματα της δημοκρατίας, το "άνοιγμα" της πόλης και η ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενστάσεις αναφορικά με θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα και τα τραπεζοκαθίσματα.

Αναφερόμενη στο προεδρείο του δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες και στο οποίο η ίδια κατέχει τη θέση της γραμματέως, υποστήριξε πως "τα βγάζει πέρα και καταφέρνει να κρατάει τη διαδικασία και να συνεννοείται. Είναι διαφορετικό προεδρείο και μ' αρέσει πολύ".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ