Skip to main content

Καλφακάκου: Τα κλειδιά της πόλης να παραμείνουν σε προοδευτικά χέρια

Η δήλωση της επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Ρίας Καλφακάκου για τις διεργασίες εν όψει των εκλογών.

Μήνυμα η Θεσσαλονίκη να παραμείνει σε προοδευτικά χέρια, για να μπορεί να αναπνέει χωρίς τα βαρίδια της εθνικοφροσύνης και της θρησκοληψίας στέλνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου.

Ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική κίνηση «θα εργαστεί συλλογικά για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάντα το βλέμμα της στραμμένο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες των πολιτών και στοχεύοντας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης».

Η κ. Καλφακάκου τονίζει «την ανάγκη όλες οι αυτοδιοικητικές κινήσεις και ομάδες ενεργών πολιτών που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την πόλη, μια πόλη εξωστρεφή και δημοκρατική, να συγκεράσουμε τις διαφορές μας και να δημιουργήσουμε αυτό το πλατύ ρεύμα που οδηγεί τη Θεσσαλονίκη σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

«Είναι θετικό που και άλλες παρατάξεις, και ο ίδιος ο δήμαρχος φαίνεται να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση», αναφέρει.

Όπως τονίζει, «η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να γυρίσει στις εποχές της εσωστρέφειας και της μιζέριας, με τον ακραίο εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Είναι η στιγμή να αξιοποιήσει την γεωπολιτική της  θέση, να γίνει παράγοντας ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, στα Βαλκάνια αλλά και μια ευρωπαική μητρόπολη, με  σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».

«Η δημοτική μας κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», είναι μια ιστορική παράταξη και  μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στην πόλη.

»Έχοντας ως παρακαταθήκη διεκδικήσεις και αγώνες του ευρύτερου χώρου της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς, θέτει ζητήματα και προγραμματικές θέσεις που ως στόχο έχουν την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

«Όραμα μας ήταν από την αρχή, η δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού ρεύματος που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη».