Skip to main content

Καλιφόρνια: Αποζημιώσεις 13,5 δισ. δολαρίων στα θύματα των πυρκαγιών

Η PG&E υπέκυψε στα αιτήματα για περισσότερα χρήματα για τα θύματα των πυρκαγιών, αλλά και στις πιέσεις που άσκησε ο κυιβερνήτης της Καλιφόρνια

Σε διακανονισμό με τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια κατέληξε η PG&E, με την εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας να συμφωνεί στην καταβολή αποζημιώσεων, ύψους 13,5 δισ. δολαρίων.

Οι πυρκαγιές, οι χειρότερες στην ιστορία της Καλιφόρνια, οδήγησαν την PG&E σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Ο διακανονισμός με τα θύματα αίρει ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για την έξοδο της εταιρείας από τη διαδικασία πτώχευσης, η οποία προβλέπει και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εν μέσω έντονων αντιδράσεων ότι η PG&E φρόντιζε μόνο για το συμφέρον των μετόχων, αφήνοντας τους πελάτες εκτεθειμένους σε απαρχαιωμένο, μη-ασφαλή εξοπλισμό.

Η PG&E υπέκυψε στα αιτήματα για περισσότερα χρήματα για τα θύματα των πυρκαγιών, αλλά και στις πιέσεις που άσκησε ο κυιβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ για την εφαρμογή αυστηρότερου πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πόρισμα έρευνας των πυροσβεστικών δυνάμεων, η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια -η Camp Fire- πυροδοτήθηκε από σπινθήρα σε καλώδιο γραμμής ηλεκτροδότησης της PG&E. H πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 85 ανθρώπους, καταστρέφοντας και την πόλη Paradise.