Skip to main content

Καλλιάνος: Η ανάρτησή μου δεν αναφερόταν σε πρόσωπα της υπόθεσης Σεμέδο

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μετά την προαναγγελία του Αλέξη Κούγια πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με ανάρτησή του για την 17χρονη που κατήγγειλε για βιασμό τον Ρούμπεν Σεμέδο, προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

Μετά την προαναγγελία προσφυγής κατά του από τον συνήγορο της 17χρονης, Αλέξη Κούγια, ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει ότι δεν αναφέρεται σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο, ούτε υπονοεί οτιδήποτε γι’ αυτά.

Δείτε σχετικά: Υπόθεση Σεμέδο: Στη Δικαιοσύνη ο Κούγιας για ανάρτηση βουλευτή κατά της 17χρονης

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στη θέση μου επί της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή Σεμέδο, κατόπιν της εις βάρος του καταγγελίας για βιασμό, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή προσέλαβε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ο κατηγορούμενος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δηλώσεις των εμπλεκομένων σε αυτή. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει για την ενοχή ή αθωότητα κάθε κατηγορουμένου προσώπου. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει εάν μία βαρύτατη καταγγελία, που εν προκειμένω ήδη οδήγησε σε ποινική δίωξη για κακούργημα, αληθεύει ή όχι.

Η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.Δεν αναφέρομαι σε αυτά, ούτε υπονοώ τίποτε για οποιοδήποτε από αυτά, είτε πρόκειται για τον κατηγορηθέντα είτε πρόκειται για τη μηνύτρια ή για άλλο πρόσωπο.

Τα θύματα πράξεων βιασμού, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να προστατεύονται από την Πολιτεία και πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και να τα καταστέλλει δυναμικά όποτε εμφανίζονται, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Παράλληλα κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία δύναται, μέσω των αρμοδίων δικαστικών οργάνων, να διακρίνει τους ενόχους από τους αθώους και ότι κανείς αθώος δεν θα καταδικασθεί για αδίκημα που δεν διέπραξε. Σε αυτές τις θεσμικές εγγυήσεις που πρέπει να υπάρχουν αναφέρθηκα, με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, ως πολίτης και ως πολιτικός».