Skip to main content

Καλλικράτεια: Μαζική κινητοποίηση για 6χρονη που παρέσυραν τα θαλάσσια ρεύματα

Το ανήλικο κορίτσι βρισκόταν πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και παρασυρόταν προς το πέλαγος στη θαλάσσια περιοχή Καλλικράτειας.

Τη μαζική κινητοποίηση του Λιμενικού και ιδιωτών επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης η παράσυρση ενός 6χρονου κοριτσιού με φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας.

Ειδικότερα, κατά τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ενημερώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι βρίσκεται πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και παρασύρεται προς το πέλαγος.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενεργοποιήθηκε πλωτό περιπολικό σκάφος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην εγγύς περιοχή και στο σημείο έσπευσαν το Τ/Χ σκάφος «PRINCESS NATALY» BS 2102, το σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΝΜ 236 και το θαλάσσιο μοτοποδήλατο «AQUAHOLIC IV» Τ.Θ. 875, το οποίο εντόπισε το φουσκωτό και παρέλαβε 6χρονο ανήλικο κορίτσι καλά στην υγεία του.

Το ανήλικο παιδί μεταφέρθηκε στον χερσαίο χώρο του λιμανιού Νέας Καλλικράτειας, όπου εξετάσθηκε από ιδιωτικό οικογενειακό γιατρό και παραδόθηκε στους γονείς του.

φωτογραφία αρχείου