Skip to main content

Η... μάχη Τόσκα - Κατρούγκαλου για τα πρωτεία στον λαϊκισμό

Ο Τόσκας που ζήλεψε τη «δόξα» του Κατρούγκαλου, τα ερωτηματικά για το ρωσικό αεροπλάνο και το σχέδιο της Τουρκίας για επιρροή στα Βαλκάνια.

Φαίνεται πως ο Τόσκας ζήλεψε τη «δόξα» του Κατρούγκαλου, και τον συναγωνίζεται στον λαϊκισμό, σε σημείο που θα του αποσπάσει τα πρωτεία. Όντως φαίνεται αδράνεια των αστυνομικών, στο επεισόδιο με τον Κουμουτσάκο, αλλά πρώτα πληροφορούμαστε κι ύστερα καταγγέλλουμε. Δεν δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε από την τηλεόραση.

Ένας σοβαρός πολιτικός, ικανός να αναλάβει υπουργείο, πρώτα περιμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ και ύστερα μιλάει. Και δεν αναγγέλλει τέσσερις συλλήψεις για να διαψευστεί την επομένη.

Τα ίδια έκανε ο Τόσκας, αναδεικνυόμενος σε άκρατο λαϊκιστή, παρόλο που η πατρίδα τον τίμησε με την στολή του Έλληνα αξιωματικού, και στην περίπτωση με τα ανύπαρκτα κάγκελα. Ένας μόνον δημοσιογράφος -για δικούς του λόγους- «είδε» κάγκελα στην παρέλαση, η «είδηση» αναπαράχθηκε, κι ο Τόσκας έσπευσε να καταδικάσει την πράξη, επιρρίπτοντας ευθύνες σε υφισταμένους του αξιωματικούς.

Μόνο που για κακή του τύχη, παρευρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και ο υπαρχηγός του Σώματος, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι κάγκελα δεν υπήρχαν, αλλά η ζημιά έγινε, για να παραστήσει ο Τόσκας τον «προοδευτικό». «Κρείττον το λαλείν το σιγάν», αν δεν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις

Θα του πω δυο πράγματα, που θα έπρεπε ο ίδιος να είχε φροντίσει να τα μάθει. Πρώτον, να πληροφορηθεί πώς και πού ξοδεύτηκε το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ που διατέθηκε για τα μέτρα προστασίας κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στην Έκθεση, την στιγμή που η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε επαρκής, και δεν χρειάστηκε ενίσχυση.

Δεύτερον, γνωρίζει ο Τόσκας ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που ενοχλούνται -και δρουν ανάλογα- όταν δεν μετακινούνται εκατοντάδες αστυνομικοί σε μια πόλη; Ας βάλει λίγο το μυαλουδάκι να σκεφθεί, και ίσως καταλάβει τι λέω. Και να ρωτήσει κάποιους μεγαλόσχημους, γιατί μετακινούν αστυνομικούς όταν αποδεικνύεται -και στην Έκθεση, και στην παρέλαση- ότι η τοπική αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της.

Ανέβαλε την επίσκεψή του στην Αθήνα και Λευκωσία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Νοεμβρίου, λόγω εξελίξεων στην κρίση της Συρίας. Στις 15 όμως θα βρίσκεται στην Τουρκία. Είναι βέβαιο πως δεν είναι προσχηματική η δικαιολογία;

Κατά πάσα πιθανότητα το ρωσικό αεροπλάνο κατερρίφθη στην Αίγυπτο από βόμβα που μετέφερε. Αν αυτό είναι δεδομένο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πού κι ως πού είναι δεδομένο ότι την βόμβα την έβαλαν τζιχαντιστές; Λέω, τώρα, εγώ…

Ύμνος της εφημ. «Μιλλέτ» Ξάνθης για τη νίκη του Ερντογάν: «Η Τουρκία γαλήνεψε και ο τουρκικός και ισλαμικός κόσμος ανάσαναν», είναι το επιστέγασμα ενός γλοιώδους κειμένου από πολίτες της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι θα την υπερασπιστούν, αν κληθούν.

«Θα δωρίσουμε ένα τουρκικό λεξικό σε κάθε οικογένεια στα Σκόπια. Εργαζόμαστε για όλα τα Βαλκάνια και ειδικότερα για τα Σκόπια, τη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, με τους ομόθρησκούς μας εκεί, για να αναγεννηθεί ο πολιτισμός μας», είχε δηλώσει ο Νταβούτογλου.

Για όσους δεν κατάλαβαν, και διαθέτουν χρήμα για επισκευές οθωμανικών μνημείων, η Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται για να ενισχύσει την επιρροή της στα Βαλκάνια, και αυτό το προωθεί και μέσω των μνημείων που υπάρχουν στις χώρες αυτές.