Skip to main content

Καλλισθένης… εν δήμω

Το μπέρδεμα για το προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ με τον μικρό Αλέξη, οι Αθηναίοι που μας παίρνουν το χιόνι και τα παράπονα των Βορειοηπειρωτών.

Στο σποτ του Καμμένου, δίνει συμβουλές ο Παναγιώτης σε έναν πιτσιρίκο. Ο οποίος συμπτωματικά ονομάζεται «Αλέξης», κι η μητέρα του εμφανίζεται να λέγει «Αλέξη, ξεκόλλα». Πιάσαμε όμως, το μισό μήνυμα. Από τι να ξεκολλήσει ο Αλέξης; Λέγει τα ίδια για την οικονομία, με τα οποία ο Παναγιώτης συμφωνούσε. Μπερδεύτηκα.

Ο στρατός της Γαλλίας στους δρόμους, σε ρόλο της Αστυνομίας. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, κανείς δεν ρώτησε πώς θα αντιδράσει ένας άπειρος στρατιώτης -και φοβισμένος, ίσως- αν δει πολίτη να μπαίνει σε κτίριο. Αυτός θα είναι ο ρόλος του στρατού σε λίγα χρόνια, αφού τους πολέμους τούς διεξάγουν πλέον μισθοφόροι και τραπεζίτες.

Σιγά, που είμαστε όλοι Charlie. Με κάθε χτύπημα των εγκληματικών οργανώσεων στην Ελλάδα, εξέδιδαν ταξιδιωτική οδηγία και δεν έρχονταν τουρίστες στην χώρα μας. Θεωρούσαν επικίνδυνη την παρουσία πολιτών τους. Ενώ το Παρίσι, με όσα συνέβησαν και με 10.000 στρατιώτες να περιπολούν, είναι ασφαλές. Ταξιδιωτική οδηγία δεν είδα.

Τι θα γίνει μ’ αυτούς τους Αθηναίους; Αφού πήραν τα πάντα από την Θεσσαλονίκη, τώρα μας παίρνουν και το χιόνι. Να δεις πως σε λίγο θα μας πάρουν και την ομίχλη.

Άκου τώρα… Υποψήφιος στην Ήπειρο, μπέρδεψε τις δηλώσεις και τελικά θα είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα απ' αυτό που πραγματικά ήθελε. Πίστευε ότι η δήλωση που είχε υπογράψει αφορούσε την ΔΗΜΑΡ, το πρωί κατάλαβε ότι η δήλωση ήταν τελικά για το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών. Σκέψου να υπέγραφε και για την Χρυσή Αυγή.

«Το Ισλάμ, όπως όλες οι μεγάλες θρησκείες έχουν τις ακραίες καταστάσεις τους», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και ως παράδειγμα ακραίας χριστιανικής οργάνωσης, έφερε τους Κου Κλουξ Κλαν. Ποιος τον ξεγέλασε ότι η οργάνωση αυτή είναι θρησκευτική, και έφερε στα ίσα τους τζιχαντιστές με τον χριστιανισμό; Ό,τι τού πουν το πιστεύει;

Παράπονα Βορειοηπειρωτών. Κανένας Βορειοηπειρώτης στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., παρά την διακοπή των συντάξεών τους από την κυβέρνηση, που τούς έφερε αντιμέτωπους. Μήπως ο Αντώνης εφαρμόζει την πολιτική του Κώστα το 2009, να δώσει τα αναμμένα κάρβουνα αλλού; Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Λοιπόν, τώρα είναι υπόθεση, αλλά μάλλον σε λίγο θα αποτελεί βεβαιότητα. Πρέπει να επέμβουν οι ειδικοί επιστήμονες. Ο Ερντογάν απέκτησε Οθωμανική Φρουρά, η οποία αντί για τιμητικό άγημα, θυμίζει κάτι μεταξύ φτηνής χολιγουντιανής παραγωγής και στρατιωτάκια Playmobil. Τον πήραν στο ψιλό και στο διαδίκτυο, με πιο χαρακτηριστικό το σχόλιο: «Λήγει η συζήτηση για το εάν μπορεί μία φωτογραφία να δείξει τη διανοητική κατάσταση ενός ατόμου». Την δείχνει, την δείχνει…

Αυτά για τον Σουλτάνο. Αλλά και ο Βεζύρης δεν μπορούσε να μείνει πίσω. Πήγε στη διαδήλωση του Παρισιού, και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα ήθελε να δει ανάλογες αντιδράσεις και σε περιπτώσεις φαινομένων ισλαμοφοβίας.

Σ’ αυτό το οθωμανικό show δεν θα μπορούσε να λείψει και ο υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου. Δήλωσε ότι  «Οι γυναίκες εκτός της μητρότητας δεν πρέπει να επιδιώκουν άλλη καριέρα».

Καλλισθένης