Skip to main content

Γκραφίτι στη μνήμη του Άλκη - Το μήνυμα του καλλιτέχνη: Τα μάτια του δείχνουν τον δρόμο

Το μήνυμα του καλλιτέχνη της τοιχοποιίας στη μνήμη του Άλκη: Τα μάτια του κοιτάζουν ψηλά και δείχνουν το δρόμο στις νέες γενιές

Θέλαμε να κάνουμε ένα γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη του Αλκιβιάδη αλλά και παράλληλα να στείλουμε το μήνυμα κατά της βίας σε όποιον χώρο και αν εκδηλώνεται, αναφέρει στη Voria.gr, ο Γιάννης Μπουζούκης, ένας εκ των δύο καλλιτεχνών που σχεδιάζουν το έργο με την μορφή του Άλκη, στον τοίχο του σχολικού συγκροτήματος, ακριβώς απέναντι από το σημείο της δολοφονία τους 19χρονου φιλάθλου του Άρη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ένα γκραφίτι στη Χαριλάου που θα μας θυμίζει για πάντα τον Άλκη Καμπανό

«Ήταν μια πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, τα παιδιά μας προσέγγισαν, υπήρχε μια γνωριμία με τον Θανάση Ευαγγελόπουλο, που δουλεύουμε μαζί την τοιχογραφία. Κάναμε ένα προσχέδιο το είδαν, τους άρεσε, στη συνέχεια βρέθηκαν κάποιοι χορηγοί για να καλύψουν το έργο»,  λέει ο Γιάννης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση τόσο από τον Διευθυντή του σχολείου, τη σχολική επιτροπή, τον δήμο και την αστυνομία. Βγήκαν άμεσα οι απαραίτητες άδειες και ξεκινήσαμε την περασμένη Δευτέρα, και όπως αναφέρει λογικά την προσεχή Κυριακή η Δευτέρα θα βγει η σκαλωσιά και θα αποκαλυφθεί η μορφή του Αλκιβιάδη.

«Η όλη πρωτοβουλία, ξεκίνησε πολύ παρεΐστικα, οι φίλοι του Άλκη έρχονται εδώ κάθε βράδυ, βλέπουν τη δημιουργία και καθόμαστε όλοι μαζί και συζητάμε», τονίζει.

Όπως λέει, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής σε ένα παλληκάρι που χάθηκε τόσο άδικα με τη σκέψη ότι το τραγικό συμβάν θα αποτελέσει έναν  σταθμό για τις επόμενες γενιές έτσι ώστε τα νέα παιδιά να βλέπουν πιο ρομαντικά τον αθλητισμό και την έννοια του φιλάθλου με την ελπίδα ότι θα σταματήσει η βία.

Ο Γιάννης Μπουζούκης αναφέρει ότι σαν πηγή έμπνευσης για την τοιχογραφία, στάθηκε η φωτογραφία του Αλκηβιάδη με το μεγάλο χαμόγελο και τα εκφραστικά μάτια που έγινε ευρέως γνωστή από την πρώτη στιγμή. «Βάλαμε τη φωτογραφία που γνώρισε όλη η Ελλάδα για να θυμίζει σε όλους ποιος είναι. Το χαμόγελο και τα εκφραστικά μάτια που κοιτάνε προς τα επάνω δείχνουν το δρόμο για το μέλλον και τις επόμενες γενιές», αναφέρει.