Skip to main content

Καλός και ζεστός καιρός σήμερα - Εώς 23 βαθμοί στη Β. Ελλάδα

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει σήμερα καλός και ζεστό καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Έως 23 βαθμοί στη Βόρεια Ελλάδα

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές βροχές ή καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά. Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης. Μεταφορά σκόνης από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστό καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Κυριακή οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς.