Skip to main content

Καλωσόρισμα του 2021 με την παραδοσιακή Συναυλία από την Ορχήστρα της Βιέννης

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, που παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές ανά τον κόσμο, θα μεταδώσει απευθείας η ΕΡΤ1

Χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού, η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ξακουστής Φιλαρμονικής της Βιέννης -που από πολλούς θεωρείται ως συνώνυμο της Πρωτοχρονιάς στα πέρατα του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021, στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής -το οποίο είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια, ο μεγάλος Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών -Βλάχικης καταγωγής- Νικόλαος Δούμπας.

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, που παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές ανά τον κόσμο, αναμένεται να μεταδώσει απευθείας, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, η δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ειδικότερα η ΕΡΤ 1 και το Τρίτο Πρόγραμμα, στις 12.15 μ.μ.), μαζί με άλλα 94 τηλεοπτικά και πάνω από 300 ραδιοφωνικά δίκτυα ανά τον κόσμο.

Στην Αυστρία δεν επιτρέπονται -μέχρι την 7η Ιανουαρίου- συναυλίες με κοινό, ωστόσο, τα πολλά δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης από την -έστω και άδεια από κοινό- φημισμένη Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής.

Το πρόγραμμα, που θα εστιάζει, κυρίως, στη μουσική δυναστεία των Στράους, είναι ακριβώς όπως είχε καταστρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο με τον μεγάλο Ιταλό μαέστρο Ρικάρντο Μούτι που θα την διευθύνει.

Θα είναι η 81η στη σειρά Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στα 179 χρόνια ιστορίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης. «Ίσως, στην επόμενη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία του 2022 συμπεριληφθεί και η εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, και ίσως βρεθεί ένα “βαλς της πανούκλας” για να γίνεται μία αναδρομή στην πανδημία», ανέφερε χαριτολογώντας ο διευθυντής της Φιλαρμονικής, Ντάνιελ Φρόσαουερ.

Ο ίδιος, αποσαφήνισε πως για τους μουσικούς θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή ασφάλεια και ότι για τη Φιλαρμονική της Βιέννης ισχύουν οι κανόνες όπως για όλους τους άλλους πολίτες.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η συναυλία θα εκτελεστεί από τις δύο ομάδες μουσικών της Φιλαρμονικής -εκείνη της Κρατικής Όπερας και εκείνη της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας, τα μέλη των οποίων, μέχρι και την 1η Ιανουαρίου, υποβάλλονται σε τακτικά τεστ κορωνοϊού.

Πηγή: naftemporiki.gr