Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
x

ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Στις κάλπες που θα στηθούν στις 20 Δεκεμβρίου θα μπορούν να ψηφίσουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Ενδοπαραταξιακές κάλπες για την ανάδειξη νέου επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης στήνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία».

Για το θέμα συνεδρίασε χθες η δημοτική ομάδα, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το πρόσωπο, το οποίο θα αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες, θα προταθεί στην Επιτροπή παρατάξεων, κομμάτων και Κινήσεων της κεντροαριστεράς, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας.

Στις κάλπες που θα στηθούν θα μπορούν να ψηφίσουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Υποψήφιος θα μπορεί να είναι και πρόσωπο εκτός της «Πρωτοβουλίας», με την προϋπόθεση, ωστόσο, να υποβληθεί πρόταση από ένα δημοτικό κι ένα κοινοτικό σύμβουλο της παράταξης.

Πάντως ενδιαφέρον να ηγηθούν της παράταξης έχουν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρος Πέγκας καθώς και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 24.00. Όπως αποφασίστηκε, ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 21 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί νέος επικεφαλής.

Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ ορίστηκε τριμελής Εφορευτική Επιτροπή με αρμοδιότητα την άρτια προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, αποτελούμενη από τα στελέχη της παράταξης: Άννα Αγγελίδου, πρόεδρο, Χρήστο Βοζίκη και Γρηγόρη Μαυράκη, μέλη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ