Skip to main content

Καλύτερα αποτελέσματα για την αυτοκινητοβιομηχανία Honda

Η Ηonda στις 29 Ιουλίου αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης καθώς τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης τόνωσαν τη ζήτηση για αυτοκίνητα.
Καλύτερα αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο 2009 ενδέχεται να εμφανίσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων στην Κίνα, αλλά και στην χώρα της, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή.

Ο Takanobu Ito, αρνήθηκε να πει εάν η εταιρεία θα εμφανίσει ζημίες ή κέρδη το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στο Τόκιο. Η εταιρεία έχει προβλέψει λειτουργικές ζημίες 10 δισ. γιέν [JPY=X]  (111 εκατ. δολ.) για την χρονική περίοδο.

Η Ηonda στις 29 Ιουλίου αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης καθώς τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης τόνωσαν τη ζήτηση για αυτοκίνητα που καταναλώνουν λίγα καύσιμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι τα καθαρά της κέρδη τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα ανέλθουν σε 55 δισ. γιέν, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη ύψους 40 δισ. γιέν.