Skip to main content

Καλύτερη αστυνόμευση ζητά ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Σε έντονες διαμαρτυρίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σε συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «η περιοχή ουσιαστικά δεν αστυνομεύεται» και εκτιμά πως «αν υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική βούληση, θα λυθούν τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου, στην περιοχή «Βόσπορος» του Δήμου, στην Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης, στην οδό Γιαννιτσών αλλά και σε άλλες μικρότερες οδούς της περιοχής, έχει «αναπτυχθεί» το φαινόμενο της παράνομης πεζοδρομιακής πορνείας.

Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, και κάτοικοι της περιοχής, γραπτά και προφορικά έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Παρά τις όποιες προσπάθειες τους το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίσταται.

Παράλληλα, στην περιοχή Αγ. Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι διαρρήξεις, οι κλοπές, και η μικροεγκληματικότητα. Ταυτόχρονα υφίσταται εδώ και χρόνια, το φαινόμενο της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κατατεθεί γραπτό υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να δοθούν οι απαιτούμενες ειδικές εντολές προς την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, προκειμένου να λυθούν τα ανωτέρω προβλήματα, καθώς και να γίνει παράσταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.