Skip to main content

Καμάλα Χάρις: Αμερικανικά πυραυλικά συστήματα τοποθετήθηκαν στην Πολωνία

«Αμερικανικά πυραυλικά συστήματα έτοιμα να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ τοποθετήθηκαν στην Πολωνία», λέει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πυραυλικά συστήματα στην Πολωνία τοποθετούν οι ΗΠΑ, με την Αμερικανή αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις, να πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, δήλωσε ότι αμερικανικά πυραυλικά συστήματα έχουν τοποθετηθεί στην Πολωνία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμα να υπερασπιστούν «κάθε σπιθαμή» του εδάφους του ΝΑΤΟ.

Η Καμάλα Χάρις έκανε δηλώσεις στη Βαρσοβία μετά τη συνάντησή της με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η παράδοση των πυραύλων Patriot στην Πολωνία έρχεται λίγο μετά την προτροπή της Ρωσίας προς τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την περιοχή με αμυντική βοήθεια, καθώς αποτελεί απειλή για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Οι πύραυλοι Patriot είναι πύραυλοι επιφανείας-αέρος που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη στόχευση εχθρικών βλημάτων.