Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία της μαφιόζικης επίθεσης στην ταβέρνα στη Βάρη βλέπουν το φως της δημοσιότητας-Όσα κατέγραψαν οι κάμερες

Κάμερα ασφαλείας καταστήματος κοντά στην ταβέρνα στη Βάρη, όπου σημειώθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία, κατέγραψε τους δράστες του αιματηρού επεισοδίου.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται τέσσερα άτομα με μαύρα να προχωρούν στο δρόμο πριν αλλά και μετά την δολοφονική επίθεση.

Οι δράστες της εκτέλεσης φαίνεται πως πήγαν στο σημείο της δολοφονίας με τα πόδια και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησαν, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Open.

H μαφιόζικη επίθεση, που είχε δύο θύματα με καταγωγή από τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο, έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μπήκαν μέσα στην ταβέρνα, πλησίασαν στο τραπέζι κι ακόμη και μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο άνδρες.

Οι σύζυγοι των θυμάτων όχι μόνο δεν δίνουν στοιχεία για το ποιοι υποψιάζονται ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία αλλά υποστήριξαν στους Έλληνες αξιωματικούς ότι δεν θυμούνται καν την περιοχή και τη διεύθυνση πού διαμένουν.

Μάλιστα, όπως είπαν, είχαν έρθει από τη Σερβία στην Ελλάδα για να περάσουν τις γιορτές μαζί με τους συζύγους τους αλλά και για να δουν τα παιδιά στους πατεράδες τους.

Επίσης, ανέφεραν ότι όλες οι μετακινήσεις τους γίνονταν με ταξί και μάλιστα διερχόμενα και όχι μέσω κάποιας εταιρείας.

Η μια από τις δύο γυναίκες είπε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε ότι ο άνδρας της ήταν φυγάς και οι δύο, όμως, δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες αλλά και για την εμπλοκή τους με οργανωμένα κυκλώματα στη Σερβία.

Πάνω στα δύο θύματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια πιστωτική κάρτα, καθώς επίσης και πολλά κλειδιά αλλά και χαρτονόμισμα των 500 ευρώ.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, οι δύο δολοφονηθέντες είχαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από την Interpol. Η Ερυθρά Αγγελία είχε βγει από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Μαυροβουνίου, το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα ήταν ενεργά και αφορούσαν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία, όπως φαίνεται, ήταν διεθνώς καταζητούμενα για σοβαρά αδικήματα και γι' αυτό το λόγο είχε ενημερωθεί και η Interpol.

Την ίδια ώρα, σερβικά Μέσα αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στα «Βλάχικα» της Βάρης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί έχουν βρει στον τόπο του διπλού εγκλήματος πάνω από 20 κάλυκες των εννέα χιλιοστών.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, σε έκνομες ενέργειες.

Μετά το δολοφονικό χτύπημα μία γυναίκα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με ελαφρύ τραύμα στο μηρό, από εξοστρακισμό σφαίρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ