Skip to main content

Καμερούν: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Προτού «εξουδετερωθούν», οι τζιχαντιστές ύψωσαν στη Νταράκ τη μαύρη σημαία τους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Την τελευταία τους πνοή άφησαν συνολικά 37 άνθρωποι σε επίθεση της νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νταράκ του Καμερούν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν οι παραπάνω πηγές, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 21 στρατιωτικοί και 16 άμαχοι σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Καμερούν ανακοίνωσε ότι 24 νεκροί  - 16 στρατιωτικοί και 8 πολίτες - έχασαν τη ζωή τους το βράδυ χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο «πάνω από 300 μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, βαριά οπλισμένοι», επιτέθηκαν στην κοινότητα Νταράκ, στο ονώμυμο νησί κοντά στη λίμνη Τσαντ, στην περιφέρεια του Απώτατου Βορρά. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τον στρατό. 84 μαχητές της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ αιχμαλωτίστηκαν, κατά το υπουργείο.

Προτού «εξουδετερωθούν», οι τζιχαντιστές ύψωσαν στη Νταράκ τη μαύρη σημαία τους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας με τις οποίες ήλθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Καταμετρήσαμε ως σήμερα [σ.σ. χθες Τετάρτη] 21 στρατιωτικούς και 16 άμαχους νεκρούς», είπε αξιωματούχος. «Τα νέα πτώματα ανασύρθηκαν από το νερό» στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, σύμφωνα τον ίδιο. Οι περισσότεροι από τους άνδρες του στρατού που σκοτώθηκαν ανήκαν στις τάξεις του ναυτικού και έχουν αναπτυχθεί σε αυτή την περιοχή στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την επίθεση με πλεούμενα εφοδιασμένα με εκτοξευτήρες ρουκετών, στοχοθετώντας εγκαταστάσεις των καμερουνέζικων ένοπλων δυνάμεων και μια θέση της Μεικτής Πολυεθνικής Δύναμης (ΜΠΔ), που έχουν συγκροτήσει κράτη της περιοχής στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η Μπόκο Χαράμ. Ακολούθησαν σφοδρές μάχες. Με την υποστήριξη ενισχύσεων από άλλες κοινότητες, οι στρατιωτικοί της ΜΠΔ μπόρεσαν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους. Περίπου 40 από αυτούς αιχμαλωτίστηκαν, σύμφωνα με μία πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.