Skip to main content

Καμία αλλαγή στο καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών

Τέλος στα σενάρια σχετικά με απολύσεις επαγγελματιών οπλιτών επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας ότι είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που εί
Τέλος στα σενάρια σχετικά με απολύσεις επαγγελματιών οπλιτών επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη.

«Κατά τη συζήτηση του πρόσφατου νόμου 3883/2010 στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ, με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όσοι υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση.

«Η κρίση αυτή - όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.