Skip to main content

Καμία αναφορά για τον Αχελώο στο Κιλελέρ

Απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση για την ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κ
Απέφυγε να αναλάβει οιαδήποτε δέσμευση για την ολοκλήρωση των έργων εκτροπής του Αχελώου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας χθες το πρωί στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κιλελέρ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων.

Στην ομιλία του  ο κ. Καρχιμάκης αρκέστηκε να παράσχει τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να ερημοποιηθεί η Θεσσαλία με την κατασκευή των αναγκαίων έργων (μικρών και μεγάλων) που απαιτούνται. Η απουσία συγκεκριμένης δέσμευση από πλευράς του υφυπουργού για το έργο του Αχελώου προκάλεσε την αντίδραση τοπικών παραγόντων αλλά και αγροτοσυνδικαλιστών του νομού Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, Θανάσης Κοκκινούλης αλλά και ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σε σχέση με την ολοκλήρωση ή όχι του έργου. Ωστόσο, υπήρξαν και πιο δυναμικές φωνές από βουλευτές και άλλους παράγοντες, οι οποίοι μίλησαν για κυβερνητική υποκρισία και απουσία πολιτικής βούλησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκτροπή του Αχελώου.