Skip to main content

Καμιά ανησυχία για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Τούμπα

Δεν θα ήταν λογικές οι αντιδράσεις για κάτι που θα κάνει καλό στην περιοχή, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ - Τι λέει ο πρόεδρος της Δ' Κοινότητας

Καμία ανησυχία για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Τούμπα δεν εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, παρότι η άδεια χρήσης του χώρου δεν εγκρίθηκε χθες από το τοπικό συμβούλίο της Δ’ δημοτικής κοινότητας.

«Ο Σύλλογος έχει ήδη ενοικιάσει τον χώρο μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας, όπου στήθηκε και πέρσι το χωριό. Από τον δήμο ζητούμε απλά την άδεια χρήσης του χώρου» δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης στη Voria.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την Τρίτη το βράδυ θα παραβρεθεί στο τακτικό συμβούλιο της Κοινότητας ώστε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες στους τοπικούς συμβούλους που ψήφισαν κατά αιτιολογώντας την απόφασή τους λέγοντας πως είχαν ελλιπή ενημέρωση για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δ’ δημοτικής κοινότητας απουσίαζαν έξι από τους δεκατέσσερις συμβούλους. Από όσους ήταν παρόντες, οι τρεις ψήφισαν «ναι», οι τέσσερις λευκό και ένας «όχι». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Δ' Κοινότητας, Κώστα Τσιαπακίδη στη Voria.gr κάποιοι εκ των τοπικών συμβούλων ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον οικονομικό προϋπολογισμό, την αποκατάσταση του χώρου μετά της λήξη της διρογάνωσης, ενώ κάποιος ανέφερε ότι δεν θέλει το λούνα παρκ μέσα στο πάρκο. 

Ο κ. Τσιαπακίδης, ο οποίος ψήφισε υπέρ, τόνισε ότι η κοινότητα καλείται να δώσει απλά τη γνωμοδότησή της για τη δημιουργία του πάρκου, ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν η κοινότητα να αρνηθεί κάτι καλό για την περιοχή για λόγους αντιπολίτευσης. Διευκρίνισε επίσης ότι ο κόσμος της Τούμπας αγκάλιασε το χριστουγεννιάτικο πάρκο, το οποίο μάλιστα έδωσε ανάσα στον εμπορικό δρόμο, τη Γρηγορίου Λαμπράκη. Αναφορικά δε με την αποκατάσταση του πρασίνου στον χώρο μπροστά στο πολιτιστικόκέντρο, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΕΣΘ ανέλαβε πέρσι πλήρως την αποκατάστασή του.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ αναφέρει με τη σειρά του ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο πράγματι πέρσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου.

«Εμείς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το κάνουμε για την αγορά της Τούμπας αλλά και για τους κατοίκους της Τούμπας. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα αντιδράσει στη δημιουργία του, δεν θα ήταν λογικές τέτοιες αντιδράσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.