Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ BOEING 737-8 MAX ΚΑΙ 737-9 MAX

Δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων, λέει η ΥΠΑ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να διαθέτει στον στόλο της αεροσκάφη των τύπων Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX παρέχει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΥΠΑ.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την απαγόρευση από εχθές πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων και  εναρμονισμένη πλήρως  με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμούς,  μετά και τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.

Προς ενημέρωση του κοινού δηλώνουμε ότι δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ