Skip to main content

Καμία επιχορήγηση από το Υπουργείου Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Σύμης

Διαψεύδει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ.Νικητιάδης, δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιχορήγηση από το υπουργείο καλλιτεχνικής εκδήλωσης στο Φεστιβάλ Σύμης.
Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιχορήγησε καλλιτεχνική εκδήλωση, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Σύμης 2010, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ουδεμία επιχορήγηση έχει δοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για καλλιτεχνική εκδήλωση στο πλαίσιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Σύμης. Όλα τα αιτήματα για επιχορηγήσεις υποβάλλονται αποκλειστικώς μέσω της διαδικτυακής πύλης «http://drasis.culture.gr» η οποία λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και απολύτως διαφανή κριτήρια τα οποία καταρτίστηκαν από τον Υπουργό κ. Γερουλάνο και για πρώτη φορά εφαρμόζονται. Ο ενδιαφερόμενος φορέας οφείλει να εγγραφεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων. Η διαδικασία υποβολής αιτημάτων είναι ανοιχτή όλο το χρόνο και τα αιτήματα θα αξιολογούνται δύο φορές ετησίως. Ο φορέας στο αίτημά του πρέπει να περιγράφει τη δράση που σχεδιάζει, τους στόχους που έχει θέσει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται ενώ πρέπει να υποβάλλει και προϋπολογισμό της δράσης. Τα αιτήματα θα αξιολογούνται από ειδικές επιτροπές, ανά τομέα πολιτιστικής δραστηριότητας και οι αποφάσεις θα αναρτώνται στην σχετική ιστοσελίδα ανακοινώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού».

Επιπροσθέτως ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στο ίδιο δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο και για παρουσία του στην προαναφερόμενη καλλιτεχνική εκδήλωση την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 επισήμανε ότι θα βρίσκεται στη Ρωσία αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Την Κυριακή το πρωί αναχωρώ για προγραμματισμένο ταξίδι στη Μόσχα στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούμε για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας στους Ρώσους επισκέπτες της χώρας μας. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να παραστώ στο Φεστιβάλ της Σύμης, εμπνευστής του οποίου υπήρξε ένας λαμπρός και ακέραιος δημοσιογράφος, ο συμπατριώτης μου Γιάννης Διακογιάννης. Ένα Φεστιβάλ που έχει φιλοξενήσει πλήθος διακεκριμένων καλλιτεχνών στο παρελθόν».