Skip to main content

Καμία πρόοδος στη συνάντηση του Washington Group για το χρέος

Σύμφωνα με αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι συζητήσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Καναδά

Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση του Washington Group για την ελάφρυνση του χρέους, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι συζητήσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Καναδά, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G7.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι πληροφορίες έρχονται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία κατέστη από νωρίς σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αποφασάσεις για το ελληνικό χρέος. Υπήρξαν ωστόσο προσδοκίες ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ ήταν πιο κοντά σε μία συμφωνία για τη συμμετοχή του τελευταίου σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για το ελληνικό πρόγραμμα και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα συμφωνία επ'αυτής.

Από την πλευρά του ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως εξακολουθεί να υπάρχει απόσταση στις θέσεις των Ευρωπαίων και του Ταμείου για το χρέος, αλλά οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη.