Skip to main content

Καμίνι και σήμερα η χώρα - Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο καύσωνας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.