Skip to main content

Καμίνης: Όποιος απλώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, θα κάνει λάθος

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι ευθύνη της προοδευτικής παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής είναι να εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.

«Η κυβέρνηση έχει διαγράψει τον κύκλο της και όποιος της δώσει χείρα βοηθείας θα διαπράξει ένα ιστορικό λάθος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ» ο κ. Καμίνης τόνισε: «Η κυβέρνηση προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις υποβαθμίζοντας τους θεσμούς, παρεμβαίνοντας στη δικαιοσύνη και παραγκωνίζοντας τις ανεξάρτητες Αρχές».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι ευθύνη της προοδευτικής παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής είναι να εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα. Ερωτηθείς για διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, απάντησε: «Αυτό είναι και απαραίτητο, επειδή μαθαίνουμε και από τις απόψεις των άλλων». Επισήμανε, ωστόσο, ότι «το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να έχει μία φωνή και μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα παλέψει γι αυτό.

Πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει ένστικτο και δεν πρέπει να μείνει με την εντύπωση ότι ο καθένας θέλει περισσότερο να προφυλάξει το μαγαζάκι του από το να πάμε γενναία και με αμοιβαίες υποχωρήσεις στη δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες του συνεδρίου που ξεκινά σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό από ένα κανονικό συνέδριο. Για την ακρίβεια, για να μιλάμε ανταποκρινόμενοι στην πραγματικότητα της κατάστασης περισσότερο, αναφερόμαστε σε μία ιδρυτική συνδιάσκεψη παρά σε ένα πραγματικό συνέδριο, όπου πάμε αρχικά να γνωριστούμε. Πραγματικό συνέδριο θα ακολουθήσει αφού πρώτα θα έχει επέλθει η πολιτική όσμωση μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των ιδεών τους».