Skip to main content

Καμίνης:Η ευρωβουλή δεν είναι Ch. League να στέλνουμε ποδοσφαιριστές

Η προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργου Καμίνη στη Θεσσαλονίκη. Πυρά κατά του πρωθυπουργού

Να δουν με υπευθυνότητα τις ευρωεκλογές οι πολίτες κάλεσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στην προεκλογική του εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Το ευρωκοινοβούλιο δεν είναι Eurovision για να στέλνουμε τραγουδιστές, δεν είναι champions league για να στέλνουμε ποδοσφαιριστές, δεν είναι φεστιβάλ Καννών για να στέλνουμε ηθοποιούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προβλήματα που πρέπει να απασχολούν τους ευρωβουλευτές είναι σημαντικά οικονομικά, η Κοινή Αγροτική Πολιτική,

«Το επίπεδο της πολιτικής ζωής στη χώρα μας έχει πέσει. Ο,τι πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία αυτό που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή. Όλο αυτό ρίχνει νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς.

Κοιτάμε μα δούμε ποιος θα πει την πιο έξυπνη ατάκα λες και είναι αναψυκτήριο», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι πλασάρει προοδευτισμό, αναφερόμενος στα όσα έχει πράξει σε Υγεία, Παιδεία. Παράλληλα, τον κατηγόρησε και για τις προεκλογικές προχθές «ελεημοσύνες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ακόμα τη ΝΔ και τους προηγούμενους προέδρους της (Καραμανλής, Σαμαράς), για τα όσα έπραξαν στις πρωθυπουργίες τους, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε δυσανάλογο μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «η παράταξη μας έκανε λάθη».

«Το ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε αυτούς  που έβαλαν το χέρι στο μέλι», σημείωσε ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ προάγγελο του αριστερού λαϊκισμού στην Ευρώπη, που όμως διακόπηκε από τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015.

«Ακολούθησε ο δεξιός λαϊκισμός του φόβου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους δημαγωγούς να πουν ότι φταίει η Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν έχει άλλη διέξοδο από το να παραμείνει ενωμένη», τόνισε ο κ. Καμίνης λέγοντας πως η χώρα μας ευνοήθηκε από την ΕΕ και πολύ περισσότερο από τους χειρισμούς της παράταξής του τότε ΠΑΣΟΚ, τόσο του Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και του Κώστα Σημίτη μετέπειτα.
Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για την ταυτόχρονη διεξαγωγή καλπών για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέροντας ότι έτσι «συσκοτίζεται το νόημα των ευρωεκλογών».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς και πλήθος παλαιών και νέων στελεχών του ΚΙΝΑΛ.