Skip to main content

Καμμένος: Διατηρήθηκαν οι αποδοχές στα Σώματα Ασφαλείας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό.

Συγχαρητήρια στην ομάδα διαπραγμάτευσης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής για αυτά που πέτυχε για τους μισθούς στα σώματα ασφαλείας, ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση οτι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη.

Επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τους χειρισμούς του παρελθόντος, που, όπως είπε, επιβάρυναν τον ελληνικό προϋπολογισμό.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό», είπε ο κ. Καμμένος χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, είπε ότι το 2014 ήταν η χρονιά που βυθίσατε τη χώρα και φιλήσατε τη ποδιά του Βενιζέλου και αντί να βάλετε την ούρα κάτω από τα σκέλια μιλάτε.  Θα σας δικάσει ο ελληνικός λαός.

Σχετικά με τα μισθολόγια, είπε ότι επιχειρείται μία προσπάθεια εκσυγχονισμού του ειδικού μισθολογίου στα σώματα ασφαλείας και ανέφερε ότι η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός μισθολογίου που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά από την άλλη διατηρήθηκαν οι αποδοχές.

«Το μισθολόγιο χωρίς να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας, κάνοντας μια συνετή πολιτική, καταφέρνει όχι να μειώσει έστω και ένα ευρώ μισθό στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αντίθετα να δοθούν 19,5 εκατ. ως ένα μέρος από την οφειλόμενη αποκατάσταση από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Ανέφερε ότι για πρώτη φορά θα έχουμε αντίμετρα και έφερε ως παράδειγμα της βελίτωσης της χώρας ότι έχουν πέσει τα δεκαετή επιτόκια στα επίπεδα του 2009, κοντά στο 5%.