Skip to main content

Καμμένος: Ενέκριναν τη συμφωνία με τη Σ.Αραβία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Δεν υπάρχει μεσάζοντας, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια.

Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει μεσάζοντας, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια».

«Θυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Θεοδωράκη ότι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», προσθέτει το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»  ο κ. Καμμένος είχε επεισόδιο με ταξίαρχο αρμόδιο για θέματα εξοπλισμών, με αφορμή την πώληση βλημάτων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για κάποιον μη πληρεξούσιο μεσάζοντα που έπαιξε ρόλο στη συμφωνία.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να προαναγγέλουν την κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει λόγο για «Καμμενοσύριζα» κράτος το οποίο «συνεχίζει να αυθαιρετεί».