Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019
x

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΑΝ Η ELDORADO ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ.

«Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της ElDorado από την Ελλάδα αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» και πρόσθεσε:

«Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος είπε πως «κάναμε ότι έπρεπε ώστε να μην γίνει η Ελλάδα μία χώρα τράνζιτ τρομοκρατών. Κάναμε ότι μπορούσαμε από την πλευρά μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες που οφείλαμε να στηρίξουμε».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος σημείωσε: «οι ΑΝΕΛ στις εκλογές είχαμε ως σύνθημα το «αναγκαίο καλό». Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε εχθές. Με την πολιτική που ακολουθείται όμως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να τον καταργήσουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση αναφορικά με το τι πιστεύει σήμερα αναφορικά με την συγκεκριμένη φορολογική πρακτική.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ