Skip to main content

Με Ευαγόρα Παλληκαρίδη η απάντηση Καμμένου στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Με ένα τραγούδι άμεσα συνδεδεμένο με το Κυπριακό απάντησε ο Πάνος Καμμένος στην επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με ένα τραγούδι άμεσα συνδεδεμένο με το Κυπριακό απάντησε ο Πάνος Καμμένος στην επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και τον κάλεσε να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ανήρτησε μέσω Twitter το τραγούδι «Των αθανάτων το κρασί», σε στίχους του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, και δήλωσε ότι «αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου».

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων μεταξύ του ΥΕΘΑ και του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ξεκίνησε από τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για τα Ίμια και τη Συνθήκη της Λωζάνης και συνεχίστηκε με την απάντηση του Έλληνα υπουργού ο οποίος σχολίασε ότι «αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία».