Skip to main content

Καμμένος για Σκοπιανό: O Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία

Ο Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, παραβιάζει τη συμφωνία που έχει υπογραφεί στις Πρέσπες, είπε ο ΥΠΕΘΑ.

Να ακυρωθεί η συμφωνία με την πΓΔΜ, ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, παραβιάζει τη συμφωνία που έχει υπογραφεί στις Πρέσπες.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ και οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν σε ανάλογο κλίμα», ανέφερε.

«Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία», τόνισε.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως εάν αυτή η συμφωνία πρόκειται να έρθει στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν.

«Θα αποσύρουμε τους βουλευτές μας από τη ψηφοφορία για τη συμφωνία. Θα κάνω τα πάντα να μην πάει αυτή η συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρω τους βουλευτές μου πριν φτάσει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων είπε ότι δεν θα μειωθούν.