Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΩΣ

Η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις απειλές της Αγκύρας για ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής, ενώ αναφερόμενος στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου δήλωσε ότι «έχει εκτεθεί διεθνώς».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, με τους οποίους έχει επίσης συνάψει συμφωνίες, πριν προβεί σε απειλές προς την Ελλάδα.

«Στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (...) Η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορεί το 2017 η Τουρκία να κάνει λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής και να πραγματοποιούνται διωγμοί με την πρόφαση συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο χωρίς να αναχαιτιστεί άμεσα».

«Η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς. Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες των ενεργειών της», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε των επιλογών την κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αυτά που συμφωνήσαμε τα κάναμε πράξη» και απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων τονίζοντας ότι ο «ο λαος άλλα μέτρα δεν αντέχει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ