Skip to main content

Καμμένος: Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εκλογές έως τις 30 Ιουνίου

«Δεν μπορεί να παραμείνει η χώρα αυτή τη στιγμή χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, η οποία να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού», είπε ο πρ. των ΑΝΕΛ.

Τη βεβαιότητα του ότι μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real είπε χαρακτηριστικά πως «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εκλογές μέχρι τις 30 Ιουνίου. Και δεν μπορεί να παραμείνει η χώρα αυτή τη στιγμή χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, η οποία να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά της», ενώ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «κάθε φορά που βγαίνει χάνει 1.5 μονάδα».

Μιλώντας για τις προσεχείς κάλπες των ευρωεκλογών, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ούτε δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα είναι οι ευρωεκλογές. Αυτά είναι διλήμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί θέλουν να φύγουν μακριά από τη συζήτηση για την Ευρώπη και το θέλουν γιατί οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι το ΕΛΚ που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και το Σοσιαλιστικό κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας πλέον, έχει φύγει από την Αριστερά έχει γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, είναι ακριβώς η ίδια πολιτική της ΕΕ που αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

«Ζητώ να κριθώ από τους πολίτες για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλα αυτά που αναγγέλονται ως ελαφρύνσεις στον ελληνικό λαό είναι αποτέλεσμα και της δικής μας πολιτικής, φέραμε σταθερότητα στην πατρίδα μας, διαφωνήσαμε στο θέμα των Πρεσπών και γι'αυτό αποχωρήσαμε. Κάποιοι αντάλλαξαν την έδρα που τους έδωσε ο ελληνικός λαός με την υπουργική καρέκλα. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να κρίνουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, σε μια κυβέρνηση αποστασίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού που επέλεξε τους αποστάτες να συνεργαστεί είναι απέναντί μου. Μην ξεχνάτε τον κ. Τσίπρα τον ξέρω εγώ καλύτερα και εγώ στη Βουλή έχω 27 χρόνια, εμένα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή δεν θα μου βγάλει ένα ποιηματάκι για να με κολλήσει στον τοίχο. Εγώ δεν είμαι Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετωπίζω σκληρά κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετήσει τις απόψεις του κ. Κοτζιά για το θέμα του Αιγαίου, όπως και ο κ. Μητσοτάκης του κ. Καιρίδη, θα με βρουν και οι δύο απέναντί τους».