Skip to main content

Καμμένος: Υπάρχουν και οχυρά που δεν πέφτουν, δεν παραδίδονται

Τα οχυρά του Ρούπελ, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, απέδειξαν ότι υπάρχουν και οχυρά που δεν πέφτουν, δήλωσε ο ΥΠΕΘΑ.

"Τα οχυρά του Ρούπελ, στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, απέδειξαν ότι υπάρχουν και οχυρά που δεν πέφτουν, δεν παραδίδονται" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνόδεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην επίσκεψη στα Οχυρά του Ρούπελ.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

"Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Οχυρά του Ρούπελ σηματοδοτεί την αρχή πλέον της ιδιαίτερης ανάδειξης αυτών των οχυρών. Οχυρών που κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου απέδειξαν ότι υπάρχουν και οχυρά τα οποία δεν πέφτουν, δεν παραδίδονται. Θέλω να πω ότι η επιθυμία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να καθιερωθεί η 27η Οκτωβρίου, μαζί με την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, που γιορτάζουν όλα τα οχυρά, είναι τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εδώ, θέλω να θυμίσω στους νεότερους, ότι παρουσίασαν όπλα Γερμανοί κατακτητές στους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες και αυτό με ένα μήνυμα: Ότι η δύναμη των ιδανικών είναι ισχυρότερη της δύναμης των όπλων. Και με αυτά τα τα ιδανικά θα συνεχίσουμε σαν έθνος να προχωρούμε στο μέλλον".