Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το αποτέλεσμα των οικονομικών θυσιών να δίνεται πρώτα στους ασθενέστερους, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη να κατανεμηθεί «το πλεόνασμα που έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του» δίκαια και σε όλους «και πρώτα απ’ όλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνος Καμμένος, από τη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο.

«Το αφορολόγητο ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να το σκεφτεί πριν. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν περνούσαμε τα θετικά μέτρα, ήταν από εκείνους που μιλούσανε για λαϊκισμό και τελικά τα ψήφιζε», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε δηλώσεις του έξω από το γήπεδο της Τούμπας, έπειτα από συνάντησή του με στελέχη της ομάδας και του ΑΣ σχετικά με την πορεία της διαδικασίας ανακατασκευής του.

«Όσον αφορά το θέμα του αφορολόγητου, είναι αυτό που έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Το πλεόνασμα, το οποίο έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια σε όλους. Και αυτό σημαίνει πρώτα από όλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Και είδατε ότι, παραδείγματος χάριν, με το θέμα των αναδρομικών προχωρεί η ρύθμιση, προκειμένου να μην υπάρχουν ειδικές φορολογικές επιβαρύνσεις», πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα των οικονομικών θυσιών να δίνεται πρώτα στους ασθενέστερους», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των φόρων».

Ανέφερε ακόμα πως δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να τσακώνονται, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να βγει από την κρίση, να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές των δέκα αυτών ετών που πέρασαν από την κρίση και να δει καλύτερες μέρες» και σημείωσε πως «αυτό σημαίνει ενότητα του ελληνικού λαού» και «να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη στιγμή που επιμένει, όπως είπε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εμείς συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, όπως ξέρετε, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν όλες αυτές οι ελαφρύνσεις προς τον ελληνικό λαό, βγαίνοντας από την εποχή των μνημονίων. Διαφωνήσαμε για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και αποχωρήσαμε. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση αυτή και δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, στην πρόταση εμπιστοσύνης, από τη στιγμή που συνεχίζει να επιμένει για τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε, δε, ότι οι θέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακριβώς οι ίδιες στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Και οι δύο μιλούν για Βόρεια Μακεδονία. Καλά θα κάνουν να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας αλώβητο. Βλέπουν ότι από τα βόρεια σύνορα δεν σέβονται ούτε τις συμφωνίες ούτε την Ιστορία, ούτε αυτά που υπογράφουν, ούτε αυτά που λένε. Διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας και την Ιστορία της, την οποία ο ελληνικός λαός δεν θα την παραδώσει ποτέ. Ούτε στη Βόρεια Ελλάδα, ούτε στη Νότια Ελλάδα, ούτε σε καμία κυβέρνηση και σε καμία αξιωματική αντιπολίτευση, όσο κι εάν πιέζουν οι ξένοι και οι εταίροι μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ